Politician Șomer

Un partid propune un politician șomer pentru funcția de primar al unuia dintre cele șase sectoare ale capitalei. Alexandru Valeriu Gâdiuță este consilier general. Aceasta nu este o meserie în sine. Politicienii primesc o indemnizație pentru ședințele la care participă.

Romanian Dream – politician șomer vrea să devină primar

De altfel, în momentul în care a candidat, în 2016, Gâdiuță a declarat ca și venituri suma de 208 lei primită de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM).

gâdiuță politican șomer 2016

El a intrat în politică și cu o datorie uriașă de 130.000 de lei. Banii i-au fost dați de patronii de la BitDefender. Aceștia au susținut financiar mai mulți candidați ai Uniunii Salvați Bucureștiul. Roxana Măriuca și Florin Talpeș și-au recuperat cu greutate banii de la Gâdiuță. După alegeri, acesta a primit de la Autoritatea Electorală Permanentă banii investiți în campanie. Cu toate acestea i-a depus la ING Bank și figura cu 130.000 de lei în cont și cu aceiași sumă datorie la patronii firmei de software.

În 2017, la un an de la alegeri, Gâdiuță încasa în continuare șomajul. El a declarat suma de 1282 lei care completa indemnizația de 5104 lei primită de la Consiliul General. Abia în anul 2018, colegii de la USR au decis să-i ofere un loc de muncă lui Valeriu Gâdiuță.

gâdiuță politician șomer 2017

Nu știm exact ce face politicianul la partid. Știm însă că în 2018 a declarat că a primit de la USR suma de 117.000 de lei pentru munca prestată acolo.

Lipsa totală de experiență profesională și faptul că nu a confirmat în vreun domeniu nu au reprezentat un impediment pentru Alexandru Valeriu Gâdiuță. Șomerul a fost desemnat de USR drept candidat la Primăria Sectorului 6 din București.

Practic, Gâdiuță, politician șomer, este în cursă directă cu Ciprian Ciucu (PNL) și Ștefan Florescu (PMP) pentru a ajunge candidatul unic al partidelor anti-PSD pentru Sectorul 6.

Din ce a trăit familia Gâdiuță în 2016?

„Bucureștean, locuitor al cartierului Drumul Taberei, geograf specializat în Geografia Mediului, căsătorit, cu un copil de aproape un an, de 10 ani implicat în lupta pentru un oraș mai bun.” scrie în descrierea lui Gâdiuță pe pagina oficială de Facebook.

În declarațiile de avere nu pomenește deloc de veniturile soției. Oana Marina Mateescu este medic stomatolog și a candidat în 2016 la alegerile parlamentare pentru USR în județul Ilfov. La fel ca și în cazul lui Alexandru Gâdiuță, jumătatea sa a semnat o declarație de avere în care nu apărea niciun venit.

Pe Facebook soția politicianului spune că lucrează la policlinica dentară a Facultății Titu Maiorescu. Oricum, în 2016 este greu de realizat din ce bani a reușit Alexandru Gâdiuță și soția să supraviețuiască.

 

Join the Conversation

1 Comment

  1. Din ce a trăit familia Gâdiuță în 2016? Intrebati-l pe Gadiuta Dan , tatal lui ,director la Centrul Judetean De Aparatura Medicala din Ploiesti unde salariile n-au crescut conform legii 153 din 2017.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *