Alexandru Valeriu Gadiuta
Alexandru Gadiuta

Alexandru Valeriu Gadiuta este un tânăr politician, care, în anul 2016, la doar 26 de ani a candidat, pe listele Uniunii Salvați România (USR)

. Gadiuta a candidat pentru consiliul local al sectorului 6 și Consiliul General al Municipiului București. În cele din urmă, Alexandru Gâdiuță a optat pentru un post de consilier general.

Despre Valeriu Alexandru Gâdiuță nu sunt multe de spus. El este membru al comisiei naționale de arbitraj a USR și vicepreședinte al filialei USR sector 6.

În 2013, Alexandru Valeriu Gadiuta a acționat în instanță Direcţia de Jandarmi Bucureşti – UM 0575, pentru anularea unui proces-verbal de contravenție.

Ulterior, politicianul a câștigat procesul. Potrivit declarației de avere, Alexandru Valeriu Gadiuta nu are niciun bun pe numele său.

În 2017, Alexandru Gâdiuță a încasat 14.000 de lei din indemnizația de consilier general și 17.000 de lei în calitate de consilier în administrația publică în cadrul USR.

În 2016, Alexandru Valeriu Gâdiuță a împrumutat 130.000 de lei de la CEO-ul Bitdefender, Florin Talpeș. Valeriu Gâdiuță a returnat suma  împrumutată, întrucât ea nu mai apare în declarația depusă în anul 2018. Ân 2017 suma apărea într-un cont al politicianului deschis la ING, iar datoria era menționată în declarația de avere.

UPDATE IUNIE 2020

Soția politicianului Oana Marina Mateescu a candidat în 2016 pe listele USR pentru un loc în Parlamentul României. Femeia este absolventă a Facultății de Stomatologie, iar la momentul candidaturii nu lucra niciunde. Ea a candidat pentru un post de parlamentar în județul Ilfov.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *