Adrian Găvruță scandal

Află în care minister din România stă pe un butoi de pulbere din cauza unei povești cu amante, bătăi și amenințări mafiote. Personajul principal trage sforile să devină secretar general sub mandatul progresist al instituției. Nu-l afectează deloc trecutul țărănist sau avansările social-democrate.

Bonurile de benzină care detonează Ministerul Comunicațiilor

Niște banale bonuri de benzină în valoare de 1000 de lei scot la iveală haosul care domnește în nou înființatul minister al Comunicațiilor. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis la începutul lunii februarie ca un inginer anonim să plătească despăgubiri către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Dosarul cu numărul 9897/303/2020 conține secrete nebănuite pe care Lumea Politică vi-le devoalează în totalitate.

Emil Militaru este doctor inginer și a fost angajat al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. El trebuie să achite contravaloarea bonurilor de benzină din dosarul mai sus amintit. Omul consideră că nu trebuie să plătească nimic și a povestit într-un memoriu adresat fostului ministru Lucian Bode lucruri halucinante despre minister.

gavruta bonuri benzina

Țărănistul „social democrat” și-a luat „șofer” cu diplomă de doctor inginer

Detașat de la Institutul de Cercetare Dezvoltare Informatică la Ministerul Comunicațiilor, Emil Militaru a intrat în sfera de influență a lui Adrian Găvruță. Acesta din urmă fusese promovat de PSD de la Direcția de Finanțe Timișoara la MCSI ca șef de resurse umane. 

El spune că banii de benzină imputați acum de minister s-au dus pe deplasări comandate de Adrian Găvruță. Militaru detaliază natura acestora „deplasari în interes personal la domiciliul acestuia (nr. Găvruță) – sediul Ministerului, restaurante la ore târzii, întalniri personale la domiciliul unor prietene, care durau ore întregi” arată inginerul în memoriu.

Mașină pentru concubina Secretarului General Adrian Găvruță

Ambasade, clinici împreuna cu concubina acestuia și fata ei, drumuri aeroport – deplasări ale acestuia în interes personal și deplasări ale familiei concubinei – gradiniță-after-school, serviciul concubinei, etc, cât și deplasări ale fiului lui legitim împreuă cu mama acestuia” continuă Emil Militaru enumerarea locurilor unde-l trimitea Găvruță cu mașina instituției.

Găvruță a avansat. Din șef de Serviciu a ajuns Secretar General Adjunct, apoi Secretar General. Niciuna dintre funcții nu avea prevăzut cabinet. În aceste condiții, Găvruță i-a interzis lui Militaru să mai lucreze la proiectul Ro-Net pentru care era detașat de la ICI la MCSI. Inginerul povestește că a fost „consemnat” în biroul lui Găvruță pentru treburile descrise mai sus.

Amenințări mafiote pentru 1000 de lei

După ce detașarea lui Militaru s-a încheiat, Găvruță l-a chemat să semneze un angajament de plată pentru bonurile de benzină consumate pe concubină, soție și alte afaceri personale.

Dat fiind faptul ca Domnul Gavruta, la acel moment, era prieten cu directorul general al angajatorului meu, ICI Bucuresti, la vremea respectiva el fiind membru in consiliul de administratie al institutului, fiindu-mi teama sa nu-mi pierd locul de munca avut de 9 ani, in acest sens fiind amenintat direct de catre Domnul Gavruta, citez “te trimit la ICI de maine, si te dau afara si de acolo, etc” cu nenumarate ocazii, si cunoscandu-l foarte bine in atatea circumstante, am semnat acel angajament de plata.” povestește acum Emil Militaru. Menționăm faptul că Adrian Găvruță era și membru în Consiliul de Administrație al ICI, fapt care putea da greutate amenințărilor.

Agresiuni fizice și avansuri sexuale

Emil Militaru continuă tirada „fac precizarea ca nu o data, Domnul Gavruta m-a agresat fizic, pe fondul injuriilor adresate zilnic si amenintarilor ca ma da afara de peste tot, ca n-o sa ma mai angajez nicaieri” spune inginerul.

În interiorul cladirii sediului MCSI, din partea Domnului Gavruta au existat avansuri si perversiuni sexuale cu subordonatii de sex feminin, in biroul acestuia si nu numai” continuă povestea Emil Militaru.

Ciprian Teleman

Ministrul Telenman consideră că experiența lui Găvruță trebuie folosită

Tumultul creeat în jurul lui Adrian Găvruță ne-a făcut să solicităm un punct de vedere ministrului Ciprian Teleman. Trecerea angajatului său pe la PNȚCD unde a fost consilier județean, avansarea pe vremea PSD și studiile în agricultură nu par să-l deranjeze pe Teleman

Nu am discutat cu dl. Găvruță despre cum ar dori să-și continue activitatea. Are o experiență care trebuie folosită. Funcționarii publici sunt apolitici” a declarat Ciprian Teleman.

La rândul său, Adrian Gavruta spune că acuzațiile care i se aduc nu sunt adevărate. „Sunt calomnii”, a spus Gavruta, care a precizat că îl va acționa în instanță pe semnatarul memoriului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *