USR și PSD s-au aliat la Ministerul Comunicațiilor. Adrian Găvruță, un specialist în gestiunea producției agro-alimentare cu master în dezvoltarea rurală este preferatul ministrului Teleman pentru funcția de secretar general al instituției. Găvruță are și doctorat la Facultatea de Management Agricol. Astfel, el este numai bun să se ocupe de informatizare.

Adrian Găvruță un amalgam de studii agricole

Cameleonicul funcționar a terminat facultatea în 2001 și a devenit specializat în „Economia și gestiunea producției agro-alimentare”. În același an, timișoreanul s-a înscris la Master. A terminat în 2003. A studiat „Managementul dezvoltării rurale durabile şi alinierea la standarde UE”. Imediat a făcut un doctorat la Facultatea de Management Agricol.

Toate studiile îl recomandau pentru o prodigioasă carieră la Ministerul Agriculturii. Viața avea însă să ofere surprize de proporții pentru Adrian Găvruță.

Șef de teatru la Timișoara

Din 1999 în 2011, Găvruță este un anonim funcționar la Direcția Generală de Finanțe Publice din Timișoara. Numai mandatul de consilier județean din partea PNȚCD îi tulbură activitatea monotonă. Vreme de trei ani, pe lângă activitatea de la DGFP este și șef de teatru. Găvruță a ocupat funcția de Președinte al Consiliului de Administrație la Teatrul German de Stat.

El devine purtător de cuvânt al Direcției de Finanțe în 2011. Trei ani mai târziu este promovat ca șef al Serviciului de Resurse Umane. Agricultura, finanțele și teatrul păreau să se împletească bine cu expertiza în comunicare. Multifuncționalul Găvruță începe ascensiunea publică în 2017. Premier era Mihai Tudose, social-democratul pus repede de Dragnea pentru a scăpa de timișoreanul Grindeanu.

Agricultorul Adrian Găvruță economist la Comunicații

Adrian Găvruță lasă liniștea din Timișoara și uită de finanțe, agricultură și teatru. El este numit de PSD-istul Lucian Șova șeful serviciului de Resurse Umana la Ministerul Comunicațiilor. După două luni, cameleonicul Găvruță se metamorfozează în Secretar General Adjunct al instituției.

Social-democrații Bogdan Cojocaru și Alexandru Petrescu îl păstrează pe „țărănistul” Găvruță pe funcția de conducere pentru care specializarea în agricultură nu-l califica deloc.

Primește cadou consilii de administrație la Poșta Română și la Institutul de Cercetare Dezvoltare Informatică.

Salvat de pandemie la Transporturi

Transformarea guvernului în 2019 îl trimite pe Găvruță la Ministerul Transporturilor. Acest minister a absorbit Comunicațiile și pe Găvruță odată cu ele. Guvernul PNL nu a avut timp să-l trimită pe funcționar la Timișoara din cauza pandemiei.

Astfel, Găvruță a rămas pe funcție la Transporturi. El și-a păstrat și consiliile de administrație. USR l-a păstrat la rându-i pe Găvruță, iar noul ministru Drulă l-a desemnat temporar secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor în ianuarie 2021.

USR-istul Teleman vrea să-l promoveze pe transpartinicul Adrian Găvruță

Odată cu alegerile și formarea noului guvern s-a format Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Funcționarul Găvruță a plecat de la Transporturi. Acolo, un alt USR-ist, Ciprian Teleman, dorește să-l urce în rang pe Găvruță.

Progresistul crede că țărănistul social democrat cu studii agricole ar fi cea mai potrivită persoană să ocupe funcția de secretar general al ministerului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *