Un contract care trebuia să fie finalizat in anul 2023 a ajuns la a opta modificare. Afacerea are loc la Sibiu, iar firmele care beneficiază de păsuirea autorităților locale sunt pline de controverse.

Contract de 29 de milioane la Sibiu, predat unor firme controversate și patron acuzat de corupție

În ianuarie 2022 Primăria din Sibiu semna cu două companii contractul pentru construirea unui traseu pietonal și a unei piste de biciclete pe malul râului Cibin. Lucrarea în valoare de 29 de milioane de lei trebuia să fie gata în 11 luni de la semnarea înțelegerii.

Câștigătorii licitației organizate de Primăria din Sibiu sunt firmele Con-A Operations care pare abonată la lucrările municipalității și Dimex 2000. Această din urmă companie este deținută de Ioan Scurtu, care a fost acuzat de procurorii DNA într-un dosar de corupție.

Contractul ajunge la 40 de milioane de lei ! Întârzieri și majorări de preț

După o jumătate de an de la semnarea contractului prețul lucrărilor a crescut cu trei milioane de lei. Alte șase milioane de lei au fost adăugate cu o lună înainte de data preconizată a recepției. Atunci când primăria ar fi trebuit să taie panglica lucrării, funcționarii au prelungit durata de execuție cu trei luni de zile. În vara acestui an valoarea lucrărilor s-a mai majorat cu un milion de lei. În total opt acte adiționale au fost semnate de primărie cu cele două companii. Durata de execuție a fost dublată, iar valoarea lucrărilor a crescut de la 29 de milioane de lei la 40 de milioane.  

CIBIn

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *