Consiliul Local Sector 2

Consiliul Local Sector 2 se pregătește pentru un sistem de vot cu amprentă. Acesta va fi realizat de o companie cu trecut controversat. În trecut firma a fost cercetată de DNA și are legături cu Sebastian Ghiță și cu fratele acestuia, Alexandru Ghiță.

Consilierii locali de la Sectorul 2 urmează să aibă un nou sistem de vot în sala de conferințe „I.L. Caragiale” unde se desfășoară ședințele de consiliu. Vechiul sistem funcționa de 15 ani și, conform oficialilor primăriei, înregistra unele erori.

În caietul de sarcini oficialii de la Primăria Sector 2 au copiat caracteristicile tehnice ale unui sistem Bosch. Ședințele de Consiliu Local Sector 2 urmează să fie realizate pe un sistem DCNM‑D DICENTIS Discussion device de la Bosch.

Prin caietul de sarcini s-a solicitat ca sistemul de vot să aibă posibilitatea de a se conecta cu un sistem biometric de scanare. Acest lucru înseamnă că în viitor este posibil ca aleșii locali să fie nevoiți să se autentifice pe bază de amprentă, recunoaștere faciala sau ADN.

Umbra lui Ghiță peste sistemul de vot de la Consiliul Local Sector 2

În presă au apărut materiale care susțin că firma este controlata de Ghiță. Compania a intrat în vizorul DNA prin proiectul “Internet în școala ta”, contract licitat la valoarea de 119,8 milioane lei.

În 2008 Avitech Co a avut soluții și pentru cinematograful din Slatina al lui Darius Vâlcov: două cinematografe, o sala de teatru, o cafenea, un mini-hotel și spații anexe. În 2009 lucrările au fost stopate, lucrarea a fost reevaluata de la un milion de euro la 110 miliarde de lei. Concomitent lucrările au fost cesionate către Cafmin Slatina, firmă recunoscută pentru afacerile încheiate cu primăria lui Vâlcov.

În 2010 Avitech a avut o cifră de afaceri de 47,2 milioane lei si a avut până în prezent peste 1000 de contracte încheiate cu statul, majoritatea prin cumpărare directa. Valoarea totală a contractelor este de peste 30 milioane euro.

Unul dintre cunoscutele contracte ale firmei este cel pentru sistemele de vot electronice din parlamet. Acționarii companiei sunt Anton Gabriel Roescu și Traian Valentin Dogaru. Până in 2015 Avitech a fost deținută de 3 firme de offshore din Cipru, deoarece fondatorul Silvio Vitenstein este cipriot.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *