Consiliul Județean Vaslui a primit aprobarea pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de la Ministerului Sănătății, pentru construirea a două noi secții la Spitalul Nr.2 Vaslui. Investiția se ridică la peste 62,5 milioane de euro.

Proiectul are în vedere construirea a 2 noi corpuri de clădire și anexe, în scopul relocării specializărilor Boli infecțioase și Psihiatrie care în prezent funcționează într-o singură locație, prin realizarea infrastructurii specifice și dotarea acestora cu echipamente de specialitate. Corpul de clădire unde își va desfășura activitatea secția de Boli Infecțioase va avea un regim de înălțime format din demisol, parter și 4 etaje, iar corpul de clădire unde îți va desfățura activitatea secția de Psihiatrie va avea un regim de înălțime format din demisol, parter și 5 etaje.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație; iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303 mp.

Valoarea totală a investiției este de 308,5 milioane de lei, cu TVA, adică 62,8 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *