Universitatea Babeș Bolyai investește 7,5 milioane de euro pentru a transforma hotelul Opera Plaza în Facultate de Drept. Universitatea Babeș Bolyai a cumpărat hotelul de 5 stele „Opera Plaza” cu 9 milioane de euro. Hotelul aparține fraților Călin și Octavian Buzoianu. Este situat în centrul istoric din Cluj-Napoca, la doar 200 de metri de Opera Română și alte locuri culturale din oraș. Hotelul dispune de 64 de camere, care vor fi transformate pe viitor în săli de curs, laboratoare și birouri. De-a lungul timpului, Universitatea Babeș Bolyai a mai cumpărat hotelul Topaz din Gheorgheni pentru Facultatea de Ştiințe Politice, dar și clădirea de birouri a Băncii Transilvania din centrul Clujului, pentru Facultatea de Matematică.

La momentul actual, Facultatea de Drept funcționează pe strada Avram Iancu într-o clădire care a fost cămin studențesc și unde s-a cazat chiar Avram Iancu atunci când acesta era student la Drept la Cluj. Între timp clădirea a devenit neîncăpătoare pentru nevoile facultății. Clădirea va constitui, după reconversie, sediul Facultăţii de Drept, şi va asigura spaţiul necesar pentru predare şi conferinţe. Vor fi amenajate spaţii pentru seminarii, cursuri şi conferinţe. Universitatea va dispune de: amfiteatre, săli de curs, săli de seminar, laboratoare, bibliotecă, sală de lectură, spații de recreere și spații tehnice.

Valoarea totală a investiției este de 37 de milioane de lei, cu TVA, adică 7,5 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri bugetare alocate de Universitatea Babeș Bolyai.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *