Prefectul Toni Greblă face apel la bucureșteni să curețe trotuarele
Prefectul Toni Greblă face apel la bucureșteni să curețe trotuarele

Prefectul Toni Greblă face apel la bucureșteni să curețe trotuarele de depunerile de gheață formate în urma primii ninsori înregistrate în Capitală. A nins în noaptea de joi spre vineri, dar stratul de zăpadă a fost subțire și s-a depus doar pe mașinile parcate.

Meteorologii au emis însă două avertismente cod galben pentru ninsori, viscol și polei valabile până mâine seară. Capitala este și ea vizată, unde stratul de zăpadă ar putea ajunge la 15 centimetri până la sfârșitul săptămânii.

Într-o intervenție pentru B1 TV, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a dat asigurări că există o cantitate suficientă de material antiderapant și utilajele sunt pregătite să intervină pentru ca traficul să se desfășoare în condiții cât mai bune.

Acesta a făcut apel la cetățeni să curețele trotuarele din fața proprietăților lor și la șoferi să-și folosească mașinile doar dacă e absolut necesar și să-și parcheze mașinile așa încât să nu îngreuneze intervenția utilajelor.

În București se circulă ușor îngreunat, în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă variază între 1 și 4 cm. Nu sunt probleme deosebite, străzi pe care să nu se poată circula. Se circulă în condiții de iarnă. Încă din cursul nopții s-a intervenit cu materiale antiderapante, au intervenit și utilajele acolo unde se putea.

Acțiunea va continua în cursul zilei. Vremea se pare că ține cu noi în cursul zilei, dar la noapte e prevăzut a cădea o cantitate mai mare de zăpadă. Din această cauză, solicit primăriilor de sector și a Capitalei să mobilizeze utilaje corespunzătoare pentru ca în cursul nopții să facem carosabilul să fie cât mai bine circulabil.

Fac un apel la cetățeni – că e dincolo de obligație legală, e și obligație cetățenească – să curețe trotuarele din fața imobilelor unde lucrează sau sunt proprietari. Eu am scos încă de dimineață personal corespunzător și am curățat în fața Prefecturii.

Noi avem un plan de deszăpezire în care fiecare avem un număr de utilaje, perimetrele știute, există stocuri suficiente de materiale antiderapante.

Fac apel și la șoferi mai ales în cursul nopții să parcheze mașinile așa încât să nu îngreuneze circulația utilajelor și să folosească autoturismele numai dacă e strict necesar, pentru că se circulă ușor dificil, în condiții de iarnă”, a spus prefectul Toni Greblă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *