Sute de milioane de lei, cheltuite de România pentru nimic, în contextul conflictului din Ucraina! Cât a plătit statul pentru o firmă abonată la buget
O firmă este abonată la contractele cu statul

Administrația Națională a Rezervelor de Stat deschide balul și anunță că a cumpărat corturi pentru 293 de mii de persoane. Oficialii motivează achiziția în contextul conflictului din Ucraina. Întreaga procedură a avut la bază ipoteza unui accident la centrala atomică de la Zaporojie. În lipsa acestuia, România a cheltuit degeaba o sumă fabuloasă.

Anunțul de participare la licitație a fost lansat la finele anului trecut când existau îngrijorări cu privire la conflictul din Ucraina. În ianuarie 2023 când centrala încă nu fusese capturată de forțele ruse s-a stabilit câștigătorul.

3.1 anunt general 1
Anunțul de atribuire la licitație în valoare de 313 milioane de lei

372 milioane de lei voia statul român sa cheltuiască pentru Ucraina

Pentru 372 de milioane de lei statul român voia să cumpere peste 3400 de corturi, peste 290 de mii de paturi, 285 mii de pături, 135 mii de saci de dormit și 430 de mii de saltele și perne.

Echipamente esențiale sau oportunism în criza ucraineană?

Prețul final al acordului cadru este de 366 milioane de lei. Până în prezent centrala nucleară de la Zaporojie a fost capturată de ruși, iar statul român a fost deja facturat cu 313 milioane în cadrul a două contracte subsecvente.

3.1 subsecvente
Cele două contracte subsecvente facturate de statul român

Contractul a fost atribuit către o firmă cunoscută în afacerile cu statul Best Achiziții SRL este una dintre companiile care au profitat cel mai tare de pe urma afacerilor din pandemie. Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a cumpărat de la companie zece milioane de teste de salivă.

Firma Best Achiziții a fost implicată în consultanța turcilor de la Otokar

Compania a mai livrat marfă de 45 de milioane de lei către Unifarm și are legături de afaceri și cu persoanele care au fost audiate în dosarul deschis de DNA la această instituție. Mihaela Neagu, patroana Best Achiziții este cea care a asigurat consultanța turcilor de la Otokar atunci când au vândut autobuze Primăriei Municipiului București. Libro Events, o altă firmă controlată de femeie are, la rândul său, o serie de contracte publice care au ajuns rând pe rând în atenția presei

3.1 neagu jpg
Mihaela Neagu, patroana a două firme, Best Achiziții și Libro Events

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *