iohannis jpg

Turneul sau mai bine spus, vacanța președintelui Iohannis în Africa, continuă. De data aceasta, șeful statului și soția sa, Carmen Iohannis, au ajuns în Tanzania, una din cea mai populară destinație turistică de pe continentul African. Cuplul Iohannis se află încă din 16 noiembrie în Tanzania, spune Administrația Prezidențială.

După safariul din Kenya și niște dansuri tradiționale, președintele Klaus Iohannis a ajuns în Tanzania. 3 zile va sta președintele României în țara din estul continentului African, până pe data de 19 noiemebrie, conform agendei oficiale publicate de Palatul Cotroceni.

În Tanzania, Iohannis este primit de către președintele țării gazdă, Samia Suluhu Hassan, la State House, Dar es Salaam. Ulterior, cei doi şefi de stat vor susține declaraţii de presă comune. Sâmbătă, cuplul prezidenţial va merge în Zanzibar, având programată şi o vizită în Stone Town, o atracţie turistică şi înscris în patrimoniul UNESCO.

Ce spune MAE tanzanian despre scopul vizitei lui Iohannis?

Sosit pe Aeroportul Internaţional „Julius Nyerere”, Klaus Iohannis a fost primit în Tanzania de Ministrul Turismului, Angellah Kairuki. Scopul vizitei este de a atrage mai multe investiţii şi de a atrage mai mulţi turişti din România, spune MAE tanzanian.

În plus, în cadrul dialogului oficial care va avea loc în 17 noiembrie, cei doi preşedinţi vor discuta despre cea mai bună modalitate de promovare şi consolidare a cooperării în domeniile educaţiei, sănătăţii, agriculturii, energiei şi mineralelor, mai precizează aceeași sursă.

Înainte de a părăsi ţara pe 19 noiembrie peşedintele României va avea ocazia să meargă la Zanzibar unde va discuta cu preşedintele Dr. Hussein Ali Mwinyi şi va vizita oraşul vechi – Stone Town – care este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume, subliniază ministerul.

După vizita din Tanzania care se va încheia pe 19 noiembrie, cuplul Iohannis vor merge în Republica Cabo Verde, urmând ca mai apoi să încheie cu o vizită oficială în Senegal.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *