Taverna Racilor – Herăstrău, restaurantul lui Pescobar, a fost închis de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după o acţiune de control în urma căreia au descoperit mai multe nereguli grave.

Taverna Racilor Herăstrău, restaurantul lui Pescobar, a fost închis de inspectorii ANPC. Horia Constantinescu a declarat la Antena 3 CNN că se poate vorbi „despre un pericol flagrant asupra sănătății consumatorilor”.

Contactat de Antena 3 CNN, Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, a declarat că toate problemele descoperite în restaurantul închis de ANPC vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.

Șeful ANPC, dezvăluiri despre neregulile găsite la Taverna Racilor Herăstrău

„Cred că cea mai importantă dintre abateri este modul în care acest operator economic depozitează, transportă și gestionează produsele din pește și similare acestora, despre care cu toții știm că au un potențial negativ asupra sănătății omului, în condițiile în care nu sunt respectate exigențele minimale.”, a declarat Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

„Ori iată că la Giurgiu, între întreaga cantitate de produse este păstrată niște containere, de acolo sunt transportate la o cu totul altă temperatură decât cea recomandată de producător pentru a fi redistribuite, iar odată ajunse în București, acestea sunt depozitate în niște camioane, pe aleea Parcului Herăstrău, fiind transportate către bucătăria restaurantului la temperatura ambientală. Ori, dacă revenim la potențialul periculos al produselor de acest tip, depozitate la alte temperaturi decât cele la care trebuie să fie depozitate, înțelegem cu toții că vorbim despre un pericol flagrant asupra sănătății consumatorilor.

În primul rând, marea majoritate a produselor, după cum ați văzut, sunt congelate, nu proaspete. Vorbim de mai multe acțiuni. La o primă acțiune a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor, operatorul economic a înțeles să transfere toată operațiunea pe o altă societate comercială, nerespectând astfel prima măsură.

Au fost luate în cascadă și alte măsuri corespunzătoare cu privire la suspendarea activități. Ori iată că, în mai puțin de șase luni, acesta nu înțelege să respecte lucrurile pe care colegii mei le-au transmis în documentele încheiate în perioada precedentă, motiv pentru care înțeleg că a fost propusă închiderea pe o perioadă de la șase la 12 luni.

Vom analiza, de asemenea, ce vom putea face cu privire la oprirea definitivă nu numai a cantității, bineînțeles, de produse depozitate neconform, dar și activității, eventual, din zona de depozitare și de procesare a acestor produse la Giurgiu, pentru că pare că lucrurile nu se îndreaptă, ci mai mult se agravează.”, a mai precizat șeful ANPC.

Taverna Racilor Herăstrău fusese deja închisă, dar a funcționat în continuare sub altă firmă

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *