150.000 de sticle

Primăria sectorului 5 a retras din școli a aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant. Decizia a venit după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a constatat că sunt neconforme.

Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus retragerea din instituțiile de învățământ a produselor Clonex și Prolife. Acestea nu reprezintă produse biocide avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide.
INSP a precizat că, potrivit articolului 6, alin. 1 din Hotărârea nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituțional și a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2021 privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide:
„- Art. 6 (1) Produsele biocide sunt plasate pe piață și folosite pe teritoriul României numai dacă:
a) sunt autorizate potrivit prevederilor Regulamentului sau sunt avizate potrivit măsurilor tranzitorii prevăzute la art. 89 alin. 2 din Regulament.”
Cristian Popescu Piedone a explicat că toate cele aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant „au fost achiziționate de Economat Sector 5 SRL și distribuite către școli. Nu îmi pot da seama dacă este vorba de inconștiență sau disperare după bani. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noștri. Acesta este și motivul pentru care am solicitat o analiză a INSP în privința acestor dezinfectanți. Vom retrage toate aceste sticle cu soluții neconforme. Economatul este obligat să vină să ia aceste produse neconforme și să încerce să le dea retur, astfel poate mai putem recupera o parte din banii risipiți”.
Primăria sectorului 5 a precizat că, „În perioada imediat următoare, instituțiile de învățământ vor face inventarul acestor produse existente și, de asemenea, vor face și necesarul pentru a putea achiziționa produse biocide conforme care să fie distribuite în școli.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *