image 2024 05 28 27168616 41 timisoreni agresati vecini din curtea comuna jpg

Dominic Fritz a publicat un clip video cu imagini șocante dintr-o curte din oraș, primarul Timișoarei spunând că o familie este hărțuită de două decenii de către vecini din „clanuri” ca să-și vândă locuința, fără să fie protejați de statul român.

Ediul face apel la toate instituțiile statului și la comunitatea din Timișoara să intervină pentru a opri acest gen de „teroare” și a acuzat că aceasta a fost posibilă cu complicitatea unor politicieni și funcționari.

„Coșmarul durează de 20 ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună. De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic”, a scris Fritz pe Facebook în mesajul ce însoțește imaginile video.

„Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze. În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare și cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopți întregi. Copiii au fost instigați să dea cu mingi în fiica însărcinată. Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou”, a spus edilul.

Dominic Fritz a declarat că, în ciuda a ceea ce li s-a întâmplat, aceștia sunt deciși să nu cedeze și să nu-și vândă locuința.

„Fac un apel la toate instituțiile statului – la Poliția Națională și la DIICOT, la ANAF și la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcții, la Protecția Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituțiile primăriei aici. Alte generații de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. Apelez și la toată comunitatea timișoreană. Să fim uniți și să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni și funcționari”, a mai spus el.

Primarul s-a dus acolo cu o echipă de control

Primarul Timișoarei s-a dus marți la fața locului împreună cu polițiștii locali, angajații ai Direcției de Asistență Socială și ai unor urbaniști ai primăriei, pentru câteva cercetări la fața locului, scrie publicația locală Tion.ro. Fritz a fost însoțit și de Camelia Dragoș, cea care a trimis imaginile pe portalul primăriei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *