Garda de Mediu a amendat în această seară Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, scrie Digi 24.

Comisarii n-au amendat însă și Romprestul, întrucât au considerat că Primăria îndeplinește rolul de operator al salubrității, în timp ce Romprestul este doar transportatorul deșeurilor. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa instituția condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

„Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: “Echipele de juriști de la primărie, prefectură și de la sortatori au gasit o soluție ca noi, primăria, să preluăm aceste datorii între Romprest și sortatori și să platim direct sortatorii. Ideea este să avem o plată directă către sortatori care nu trece prin Romprest, care nu-și plătește datoriile către sortatori.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: “Înțeleg că prestatorul e pe străzi. Am cerut tuturor organizațiilor de control DSP, Agenția pentru Mediu și Garda de Mediu să monitorizeze zilnic situația din Sectorul 1 și în situația în care apare orice amenințare la adresa sănătății populației să anunțe de îndată instituția Prefectului pentru a putea să luăm măsuri de urgență în cazul în care se impune”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *