Maratonul vaccinării din București s-a bucurat de succes
Maratonul vaccinării din București s-a bucurat de succes

Maratonul vaccinării din București s-a bucurat de un succes peste așteptările organizatorilor, În cele trei zile și nopți au fost vaccinate peste 20.000 de persoane în cele două centre organizate la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București.

„Este peste așteptările noastre. Ne bucurăm că bucureștenii și cei din jurul Bucureștiului au avut încredere în noi”, a declarat Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, potrivit Digi 24.

Autoritățile își propuseseră să vaccineze cel puțin 10.000 de persoane în cadrul maratonului de la București.

Maratonul vaccinării  a început vineri, la ora 16.00 și s-a încheiat luni dimineață, la ora 8.00. Doritorii s-au putut vaccina cu serul Pfizer la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, unde au funcționat, în total 50 de fluxuri. Oamenii s-au putut prezenta la vaccinare doar cu buletinul și fără programare.

1.200 de voluntari ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, dintre care 500 de studenți, 300 de asistente medicale și restul medici au fost implicați în procesul de vaccinare din cadrul maratonului.

„La un moment dat, era o coadă impresionantă la Sala Palatului și, ca atare, am dat un semnal colegilor șefi de disciplină pentru a mai trimite rezidenți. Am avut surpriza că s-au găsit vreo 100 de rezidenți în plus, a trebuit să refuzăm, pentru că erau foarte mulți. Este o solidaritate deosebită în cadrul Universității noastre”, a declarat Viorel Jinga, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

De altfel, a fost nevoie de două suplimentări a dozelor de vaccin anti-COVID-19 pentru vaccinările din cadrul maratonului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.