Situația economică a României este evaluată de luni de o echipă a Fondului Monetar Internațional. Este o evaluare virtuală, într-o procedură cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV și are loc între 10 și 28 mai.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV, relatează B1TV.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din mediul de afaceri şi ONG-uri”, se arată într- un comunicat al instituţiei.

Situația economică a României este evaluată de o echipă care  va fi condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn. La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile vizitei.

Jan Kees Martijn este cetăţean olandez şi în prezent este şef de misiune pentru România şi Serbia, şef al diviziei sud-est a departamentului european şi până de curând a fost şeful misiunii pentru Albania. Înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internaţională la Universitatea din Amsterdam şi deţine un doctorat în economie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *