Nunțile și botezurile ar putea fi permise din nou pentru vaccinați
Nunțile și botezurile ar putea fi permise din nou pentru vaccinați

Nunțile și botezurile ar putea fi permise din nou pentru persoanele vaccinaate, la fel ca și petrecerile și alte evenimente private. Mai mult, portul măștii nu ar mai fi obligatoriu în aer liber în zonele unde există un procent mare al populației vaccinate. Acestea sunt câteva din propunerile de relaxare a restricțiilor formulate de Ministerul Economiei.

Printre măsurile propuse se numără și redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă, relatează Digi24.

Nunțile și botezurile. În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Ar mai putea fi din nou realizabile și evenimentele cu mai multe de 20 de persoane, cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau județean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *