Perioada concediilor va duce la renunțarea treptată la restricții
Perioada concediilor va duce la renunțarea treptată la restricții

Perioada concediilor va duce la renunțarea treptată la restricții, iar sezonul estival va începe în condiții de siguranță, a spus premierul Florin Cîțu, după mai multe întrevederi cu reprezentanții industriei ospitalității.

Premierul a precizat joi că a avut discuții importante cu reprezentanții industriei, că aceștia au venit cu propuneri inovative și interesante, care vor ajunge vineri pe masa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate. Cîțu a dat asigurări că soluțiile vor fi implementate la timp, așa încât sezonul estival să înceapă în condiții sigure, relatează B1TV.

Perioada concediilor și restricțiile anti-COVID. „Vreau să pregătim cât mai bine sezonul estival, e foarte important pentru toți, pentru mine în special. După un an de pandemie, vreau să arătăm că putem deschide sezonul estival și în siguranță. După discuția cu reprezentanții industriei am convingerea că va fi bine, avem soluții inovative și interesante. Avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare. Pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. Îi asigur pe toți de susținerea mea.

Am vorbit de propunerile către Comitetul interministerial de mâine care vizează direct industria turismului de pe litoral. Unele sunt deja prezentate în spațiul public: pe plajă fără mască, să stăm la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit soluții foarte bune pe care le vom pune pe masa Comitetului interministerial.

Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții aprobate la timp ca să începem de la 1 iunie o prima etapă de relaxare și a doua de la 1 august”, a declarat premierul Florin Cîțu.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns