O viață normală se poate obține numai prin vaccinare spune Florin Cîțu
O viață normală se poate obține numai prin vaccinare spune Florin Cîțu

O viață normală se poate obține numai prin vaccinare, la fel și concedii în România la vară, a reafirmat premierul Florin Cîțu, care a spus după o discuție cu reprezentanții patronatului HORECA că aceștia sunt gata să își vaccineze personalul pentru ca restaurantele și unitățile de cazare să fie deschise în vară.

Dozele de vaccin aflate în România în prezent sunt conform calendarului de livrări al Uniunii Europene a declarat vineri premierul Florin Cîțu, după vizita la centru de vaccinare de la Școala ”Ion Creangă” din Cluj-Napoaca, relatează B1TV.

„Suntem în plină campanie de vaccinare și pe parcurs s-au modificat lucrurile. Începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam și acum trebuie să vină lumea să se înregistreze să se vaccineze.

Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare. În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through. Se va face în perioada următoare. Va începe de la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru.

Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcție de zonă ș.a.m.d”, a declarat Florin Cîțu.

O viață normală numai prin vaccinare. Pentru a avea o vară normală e nevoie ca cetățenii ”să se înregistreze și să se vaccineze” a mai spus premierul României.

„Am ajuns la capacitatea de 115.000 de doze pe zi. Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centrele de vaccinare. Dacă românii vor să revenim la normal, și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie. Vrem să ne bucurăm de concediu în această vară, vrem să revenim la viața normală, atunci trebuie să ne vaccinăm.

Avem aceste două luni. Am spus că la 1 iunie este prima bornă, trebuie să atingem acea țintă de 5 milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că își va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să vaccineze, avem dozele, dar e nevoie și de cetățeni să se înregistreze și să se vaccineze ca să avem o vară normală”, a precizat Florin Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns