Nu îmi reproșez nimic din activitatea din fruntea Ministerului Sănătății, spune Vlad Voiculescu, la mai bine de 24 de ore după ce a fost demis din funcție de premierul Florin Cîțu. Pandemia de coronavirus nu poate să fie rezolvată numai prin măsuri de la Ministerul Sănătății, în condițiile petrecerile se țin lanț în București și pe Valea Prahovei, existând posibilitatea accelerată de transmitere a coronaviruslui, a spus fostul ministru, într-o conferință de presă.

„Nu îmi reproşez lucruri care ţin de munca mea şi a colegilor mei. În patru luni s-a muncit bine, pe bazele corecte, nu pe ce trebuie unui partid sau altul, ci pentru ce trebuie oamenilor și specialiștilor din sistem. (…) Am văzut iarăși declarații publice că s-a dat comanda și ajungem la 1.600 de paturi, după care o să mergem la un nou target de 1.800. Nu vorbim de mobilă, de echipamente medicale, vorbim despre echipe de oameni. Fiecare pat înseamnă ruperea unor oameni, a unor echipamente de la tratamentul altor persoane”, a declarat Voiculescu.

Nu îmi reproșez nimic, spune Vlad Voiculescu. În acest context, fostul ministru a insistat că măsurile de combatere a pandemiei trebuie luate în afara spitalelor, relatează B1TV.

„Trebuie să avem în vedere faptul că pandemia nu poate fi gestionată doar la nivelul Ministerului Sănătății. Pandemia trebuie rezolvată în afara Ministerului Sănătății, e numai ultimul episod. Ideea că spitalele pot gestiona tot ceea ce nu se gestionează în afara spitalelor este falsă, vine cu costuri în vieți omenești. Cineva trebuie să-și asume asta.

Măsurile trebuie luate pe baza datelor și trebuie luate și în afara spitalelor.

Nu putem avea petreceri la Bucureşti, la Predeal, pe Valea Prahovei şi să ne uităm doar către spitale şi de ce nu avem mai multe paturi”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *