Vaccinarea fără programare este posibilă de vineri, 16 aprilie, dar numai cu vaccinul AstraZeneca. Posibilitatea tehnică a fost inplementată în platforma de vaccinare, în urma deciziei Guvernului. Persoanele aflate pe listele de așteptare pot vedea câte altele se află în fața lor pe listă, precum și care este capacitatea de vaccinare a centrului pe care l-au ales.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook RoVaccinare, în acest moment, la nivelul întregii țări sunt disponibile aproximativ 97.000 de locuri pentru programare la vaccinare.

Astfel,vaccinarea fără programare cu serul AstraZeneca, (Vaxzevria, denumirea comercială, n.r.) este disponibilă începând de vineri, 16 aprilie.

 

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Important:

  • -Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • -Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • -Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • -Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”, transmit autoritățile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *