Coaliția trebuie să revină la normal, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan
Coaliția trebuie să revină la normal, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan

Coaliția trebuie să revină la normal, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan, iar premierul Florin Cîțu se bucură de întreg sprijinul PNL după criza declanșată după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății.

„Coaliția trebuie să revină la normal și la funcționalitate cât mai repede. Știu că oamenii așteaptă de la politicieni să nu spună lucruri care se știu foarte bine, însă aici suntem, după 30 de ani în care lucruri necesare care trebuiau făcute au fost amânate.

Suntem în punctul în care există un singur lucru de spus pe care îl știe toată lumea: coaliția trebuie să revină cât mai repede la lucrurile importante pe care le-a promis, la eliminarea inechităților din salarizare, la realizarea pensiilor bazate pe contributivitate, la schimbarea felului în care statul acționează în domeniul asistenței sociale, la digitalizarea administrației”, a scris pe Facebook ministrul Muncii.

Coaliția trebuie să revină la normal. Raluca Turcan subliniază că, în acest moment, pentru liberali nu există parteneri mai buni de guvernare decât USR PLUS și UDMR, excluzând complet orice variantă din care să facă parte PSD, relatează B1TV.

„Sunt priorități arhicunoscute pe care și le-a asumat această coaliție și sunt priorități pe care PNL le va realiza, iar premierul Florin Cîțu are tot sprijinul PNL.

Am suficientă experiență politică să știu că nu există parteneriate politice perfecte. Întotdeauna vor fi dispute, tensiuni, înțelegeri diferite asupra aceluiași lucru, simplu la prima vedere. Cu toate acestea, USRPLUS și UDMR sunt cei mai buni parteneri posibili pentru PNL. Un guvern minoritar trebuie evitat și orice sprijin al PSD exclus.

Am beneficiat de sprijinul colegilor din USRPLUS și, chiar în ciuda momentelor în care am avut puncte de vedere diferite, sper să ne sprijinim în continuare, pentru că avem niște lucruri promise de realizat. Îmi doresc și le doresc colegilor mei să trecem cât mai repede peste tensiuni și să revenim la ceea ce oamenii așteaptă și noi ne-am asumat să facem”, a mai transmis Raluca Turcan.

Tensiunile din cadrul coaliției de guvernare au luat amploare în ultimele zile în contextul revocării lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății.

Într-o amplă conferință de presă susținută vineri dimineață acesta a vorbit despre plecarea sa din instituția guvernamentală, lansând nenumărate acuzații la adresa premierului Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *