Morții de COVID sunt raportați în mod nereal, susține Vlad Voiculescu
Morții de COVID sunt raportați în mod nereal, susține Vlad Voiculescu

Morții de COVID sunt raportați în mod nereal, susține fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu. Acesta a ales să facă afirmații explozive la două zile de la demiterea sa, decisă de premierul Florin Cîțu, fără însă să ofere nici un fel de cifre sau alte dovezi. A explicat că a fost înlăturat chiar în timp ce efectua o investigație cu privire la asta.

Vlad Voiculescu susține că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID. Voiculescu a afirmat vineri că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, și îl invită pe premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, să „revadă metodologia” de raportare a deceselor, relatează Digi24.

Morții de COVID sunt raportați în mod nereal. „Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă vineri.

Vlad Voiculescu a făcut vineri primele declarații după ce a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății. El a spus că încheie cele 113 zile de mandat, care a fost o perioadă de ciocniri ale mentalităților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *