Horia Grigorescu este directorul Companiei Naționale Poșta Română. El este un nume nou în politică unde ocupă funcția de Secretar General al PNL Sector 4. Tânărul este avocat specializat în domeniul disputelor administrativ – fiscale, comerciale, dar și al litigiilor de achiziții publice și insolvență.

Licențiat în management la filiala constănțeană a Universității Spiru Haret în 2010, Horia Grigorescu a studiat și dreptul din 2009 în 2013 la Universitatea Ovidius. Imediat după absolvirea facultății tânărul a urmat cursurile unui program de master în Dreptul Afacerilor la Universitatea Nicolae Titulescu. În 2014, când a terminat masterul, Grigorescu a devenit avocat stagiar. La doi ani distanță era avocat definitiv la Baroul București.

Avocat corporate

Din 2012 în 2016 a lucrat la Radu și Asociații, firma de avocatură afiliată Ernst & Young. El s-a ocupat acolo de achiziții publice. Din 2016 în 2017 s-a transferat la Reff și Asociații, firmă de avocatură afiliată rivalilor de la Deloitte România. Acolo, Horia Grigorescu s-a remarcat în dispute administrativ fiscale.

Tânărul politician a oferit asistență clienților corporate pe parcursul inspecțiilor fiscale și anti-fraudă din postura de asociat junior. Din 2017 a devenit Asociat Senior la aceiași companie având o interacțiune constantă cu reprezentanții ANAF. În 2019 și-a înființat propriul cabinet de avocatură pentru ca la finalul anului Horia Grigorescu să devină Director General al CN Poșta Română.

Horia Grigorescu – mandat dificil la Poștă

În primele luni ale mandatului de director general, Grigorescu a avut de gestionat criza generată de corona virus. El a luat primele măsuri din România în contextul crizei implementând măsuri stricte pentru pachetele care vin din China. Alte provocări au fost legate de livrarea pensiilor în perioada de izolare la domiciliu. Horia Grigorescu s-a ocupat și de investiții. El a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții BERD pentru a face rost de fondurile necesare relansării companiei.

Ascensiune politică

Din punct de vedere politic, Horia Grigorescu este secretar general al PNL Sector 4. El a preluat organizația în tandem cu deputatul Pavel Popescu în 2019.

Tânărul a fost ales și vice-președinte al organizației PNL București. El a ratat candidatura la Primăria Sector 4 din cauza alianței dintre liberali, USR și PLUS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *