Mihai Coandă

Politician și om de afaceri cu experiență, Mihai Coandă este, în prezent, consilier local la sectorul 5. El a candidat în 2016 pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Oscilanții pe stânga eșichierului politic

Coandă a mai ocupat această funcție și în perioada 2004 – 2008. Atunci el a fost ales pe listele Partidlui România Mare (PRM). În 2008, el a candidat pentru funcția de primar al acestui sector, tot din partea PRM. În 2003 Mihai Coandă a fost viceprimar al sectorului 5, funcție din care a fost schimbat cu scandal de Marian Vanghelie după cum relata Adevărul.

Născut în comuna Melinești din județul Dolj, Mihai Coandă are 65 de ani și este căsătorit cu Eugenia Coandă.

Potrivit declarației de avere, în 1992 Mihai și Eugenia Coandă au cumpărat un teren de 2.700 de mp în Capitală. În 2000, soții Coandă au construit o casă cu suprafața de 150 de mp.

La averea familiei Coandă se mai adaugă o moștenire din 1990. Atunci politicianul a primit un sfert dintr-un teren agricol  de patru hectare în jud. Dolj. Doi ani mai târziu, în 1992, Coandă Mihai a moștenit de la bunici jumătate dintr-o casă de aproape 40 de mp, situată tot în județul Dolj.

Politicianul are și un autorism Audi A6, fabricat în 2014. El este și titularul unui fond de investiții în valoare de aproape 500.000 de lei, deschis în anul 2014.

În 2018, Coandă Mihai a câștigat circa 60.000 de lei, din pensie și din indemnizația de consilier local. Soția sa a încasat doar pensia în valoare de aproape 21.000 de lei.

Afaceri bune pentru Mihai Coandă

Consilierul local este acționar și administrator al firmei Coandă MG Import-Export Alimentație Publică SRL. Compania a fost înființată în anul 1991, de Mihai și Eugenia Coandă. În august 2003, Mihai Coandă i-a cedat jumătatea sa de companie soției, care a devenit asociat unic.

În 2004, a fost publicat în Monitorul Oficial al României proiectul de divizare al SC Cișmigiu SA. La această operațiune au participat SC I.L.C.O. SRL și SC Coandă MG Import-Export Alimentație Publică SRL.

Astfel, Cișmigiu SA a cesionat, prin transfer către Coandă MG Import-Export Alimentație Publică SRL 8.260 de acțiuni aparținând lui Mihai Coandă, reprezentând puțin peste 12% din capitalul social al SC Cișmigiu SA.

Printre elementele transferate se numără și o clădire, mai exact un spațiu comercial de aproape 400 de mp, cu o cotă-parte indiviză de teren de circa 50 de mp, aflat în București, pe str. Domnița Anastasia nr. 13. În 2005, cei doi soți au înființat în spațiul respectiv restaurantul Casa Gorjană.

Până în anul 2016, cei doi soți au deținut și o covrigărie situată pe str. George Coșbuc din Capitală. În anul 2010, bărbatul a fondat, în calitate de asociat unic, compania SC Top Gru International SRL. În 2011, el i-a cedat firma lui Ion Diaconu. Gurile rele spun că „GRU” vine de la primele trei litere din numele unui șef din poliție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *