Cunoscut mai degrabă datorită performanțelor sportive ale tatălui și ale fraților săi mai
mari, Samir Simion este, din 2016, consilier local în sectorul 4 al Capitalei, din partea alianței electorale PSD + UNPR.

Simion Samir ocupă și funcția de consilier parlamentar în cadrul departamentului Minorităţi şi Drepturile Omului. Politicianul este de etnie romă, însă, spre deosebire de alții, se mândrește cu asta.

„Sunt rrom boldean (rromi care se ocupă de ani de zile de comerţul cu flori). Atât bunicii şi străbunicii din partea tatalui meu, cât si cei din partea mamei mele sunt rromi boldeni.” A povestit Samir Simion pentru http://likerom.ro.

Simion Samir provine dintr-una dintre cele mai cunoscute familii de sportivi din România. Politicianul este fiul lui Gheorghe Simion, maestru al sportului, cavaler al Ordinului „Serviciul Credincios”. Acesta a fost decorat de doi preşedinţi ai României. Și cei doi frați mai mari ai tânărului politician, Marian și Dorel, sunt pugiliști cu rezultate remarcabile.

Simion a făcut sport de performanță doar până la 16 ani. Ulterior a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport și un master în managementul activităţilor sportive.

Samir Simion – toți banii de la stat

Potrivit declarației de avere din 2019, Samir Simion a încasat anul trecut diverse sume de bani de la mai multe instituții, toate de stat.

Simion a primit aproape 7.000 de lei în calitate de consilier în cadrul Parlamentului României. Politicianul a mai luat o indemnizație de însoțitor în valoare de peste 17.000 de lei de la DGASPC Sector 4. El a mai încasat și 12.000 de lei ca indemnizație de consilier local. Simion deține un autoturism VW fabricat în anul 2011.

Soția sa, Simion Oana Alexandra se află în concediu de creștere a copilului. Ea a câștigat anul trecut 15.000 de lei din indemnizația acordată de statul român.

Conform declarației de interese, Samir este președinte al Asociației Rromsport și membru PSD sector 4 București.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul