Marcel Vela
Anchete

Marcel Vela – ministru nominalizat la interne

Marcel Vela are 56 de ani și este membru PNL din 1990. Politicianul a fost decorat de trei președinți ai României: Iliescu, Iohannis și Constantinescu.

Cariera politică

Ion Marcel Vela a fost ales preşedinte al filialei PNL Caraş-Severin începând cu luna ianuarie 2008. A fost numit secretar executiv al PNL în 2009 şi ales de către Congresul PNL din anul 2010, membru al Biroul Politic Central. A fost primar al Caransebeşului din anul 2004 până în 2016, viceprimar al municipiului în perioada 1992-1996 şi prefect al judeţului Caraş-Severin, între anii 2000 – 2001.

Apropiat de Daniel Chițoiu care i-a cununat fata, Marcel Vela nu a făcut trecerea la ALDE. Ministrul nominalizat la interne a devenit cu adevărat un nume în politică odată cu „dispariția” din peisaj a lui Sorin Frunzăverde.

Ca senator s-a remarcat printr-un proiect de lege care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorilor şi personalului asimilar, nu doar a chiriei, ci şi a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de la serviciu.

Controversele lui Marcel Vela

Vela a fost în atenția publicului în 2007 când un prieten al său a cumpărat de la Primăria Caransebeș 68 de hectare de teren. Un an mai târziu, 11,8 hectare din terenul respectiv au ajuns la Măria și Ion Iacobici. Afacerea nu ar fi atras atenția dacă cei doi nu ar fi fost sora și cumnatul primarului Vela.

O altă controversă legată de Vela se referă la BMW-ul utilizat de el. L-a cumpărat pe numele său. Apoi l-a vândut propriului șofer. La scurt timp, șoferul l-a vândut unui apropiat al primarului Vela.

 

 

Related posts

Alexandru Cumpănașu a venit cu o propunere către ministrul de interne privind siguranța elevilor. Va fi aplicată de săptămâna viitoare

Constantinescu Gabriel

Ministrul de interne, Marcel Vela, atac la liderii de sindicat pensionari: „Vor să fie şi inspectori şefi, vor să fie şi meridianul Greenwich şi stăpânii inelelor”

Constantinescu Gabriel

Marcel Vela, gata să meargă la Bacău pentru un polițist aflat în greva foamei. Agentul voia să se împuște

Constantinescu Gabriel

Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment