Antonio Andrusceac este un politician USR care s-a evidențiat prin mai multe controverse. Nou intrat în viața politică, membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Andrusceac este, din 2016, consilier local la Sectorul 4.

El a căpătat o oarecare notorietate în anul 2017, când a postat pe Facebook un text privind menirea femeilor: „Nu va mai mințiți. TOATE femeile sunt făcute sa fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele ‘carierei’. Ce-i de fapt ‘cariera’:)? O aparenta de importanta data de un ecuson agățat de gat, un salariu destul de prost pentru multa umilința și renunțări? Prima casa sau mașina luate într-un milion de rate, doar ca sa vadă Satu’ ca fata s-a ajuns….nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii….auzind mereu – ‘da’ tu mama, nu te mai măriți?’ Pentru ca în ințelepciunea lor, mamele, bunicile, știu care este adevărata împlinire a femeii…”

O dată cu ocuparea postului de consilier local, pentru Antonio Andrusceac au început și ghinioanele. Potrivit portaljust.to, în 2017 el a fost executat silit de RATB, cel mai probabil pentru amenzi neplătite. În același an, a contestat o altă amendă, de data aceasta în calitate la șofer, la IPJ Dâmbovița, însă instanța i-a respins plângerea.

USR-istul revoluționar

Potrivit CV-ului său, Andrușceac este activ în comisiile pentru Apărare, Ordine Publică și a Siguranței Naționale, Comisia Parlamentară a Revoluționarilor din decembrie 1989. Sunt Revoluționar cu Rol Determinant în Victoria Revoluției. Activez și în Comisia pentru Românii de Pretutindeni.

Sunt Consilier Parlamentar din 2017. Am înființat USB în 2016 (membru fondator), si apoi USR. Fac parte din echipa care a inițiat modificarea legii 466/2004, depusă prin deputatul Dumitru Lupescu (al cărui consilier sunt), alături de Ana Rădulescu (președinte Asociația pro As, profesor universitar (asistență socială și raportor de țară la Bruxelles, pe probleme de asistență socială). De asemenea, am mai participat activ la modificarea Legii Adopției, susținută și de deputatul Iulian Bulai, precum și la Legea Risipei Alimentare.

După anul 1990, am lucrat doar în sectorul privat și nu am derulat contracte cu statul. Pâna în anul 2008 am activat în mai multe Companii cu capital privat și Multinaționale”, se descrie omul politic.

De-a lungul timpului, Antonio Andrusceac a fost Manager Achiziții în cadrul Portico Investments Fund, Project Manager Dezvoltare – REWE România, Consultant extern – Project management în cadrul S.A.S. România pentru proiectele Romgaz.

Antonio Andrusceac – studii de declarant vamal și manager de restaurante ortodoxe

El este absolvent Magna Cum Laudae al Facultății de Teologie Ortodoxă – specializarea Asistență Socială. A urmat cursuri de Project Mangement la The Open University U.K. Aceasta este o universitate online.

Potrivit descrierii din CV, Antonio Andrușceac este „formator în domeniile Asistenței Sociale, Anteprenoriat și Management de Proiect (Porto / Portugalia ). Politicianul spune că a devenit Manager profesionist pentru H.O.R.E.C.A. (Horeca Stelae –Spania). El s-a calificat și ca declarant vamal.

Antonio Andrusceac este și formator acreditat în domeniul asistenței sociale și a managementului structurilor de economie socială. Politicianul a absolvit și cursuri de administrație publică de legislație pentru administrația locală și centrală. 

Colecționar de teblouri, monede și cărți rare

Potrivit declarației de avere, Andrușceac Antonio nu are case, terenuri sau mașini de ultimă generație. El deține un autoturism SAAB din 2008 și o barcă cu motor fabricată în anul 1991.Antonio Andrușceac deține tablouri în valoare de circa 12.000 de euro. Mai are o colecție numismatică de 10.000 de euro și o colecție de carte veche care valorează 10.000 de euro.

În 2018, Andrușceac Antonio a câștigat peste 26.000 de lei din salariul de consilier la Camera Deputaților, peste 21.000 de lei din indemnizația de revoluționar și 12.000 de lei din indemnizația de consilier local la Primăria sectorului 4.

Conform declarației de interese, Andrușceac Antonio este membru al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti – Ilfov. El mai este membru al Asociației Profesioniștilor din Asistența Socială – AS pro AS. Lucrează și la Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit – C.M.O.N. și „Adevaratii Veloprieteni’’. Antonio Andrușceac deține 90% din părțile sociale ale ATU-P.M. CONSULTING SRL. Firma a fost înființată în anul 2005, împreună cu Ioana – Emanuela Hagiu, însă pare să nu fi funcționat vreodată.

Antonio Andrușceac a fost căsătorit cu Elisabeta Andrușceac, stabilită în prezent la Roma. Cei doi au avut împreună o fată (Andreea Emilia Andrușceac) și un băiat (Alin Alexandru Andrușeac).

Adevărata notorietate a câștigat-o în urma acuzațiilor unui coleg. Christian Guilhem a spus despre șeful său de partid că l-a plagiat pe primarul Băluță. Conform Newsweek, Guilhem spune că proiectul prezentat de Andrusceac este copiat după strategia PSD-istului Băluță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *