Ion Chiricuta

Ion Chiricuta este un alt politician aflat la început de drum. Aproape un deceniu a fost inspector la Inspectoratului de Stat în Construcții. În 2016, Chiricuta a candidat pe listele USR. El a țintit un post de consilier local în Sectorul 2. Ulterior s-a aflat pe listele USR și pe un loc neeligibil de deputat.

De profesie inginer, Ion Chiricuta a reușit să ocupe un post de consilier local. Potrivit declarației de avere, el deține un apartament de 48 de mp achiziționat în anul 2010.

În anul 2018, Ion Chiricuță a câștigat peste 32.000 de lei din indemnizația de consilier local și circa 1.300 de lei din drepturi de autor.Ion

„Ca inspector în construcții am putut constata, în cei aproape 10 ani de activitate, numeroase abuzuri realizate de primăriile din capitală. Am decis să mă implic alături de USB pentru a putea contribui la normalizarea situației actuale. Din păcate, această cutumă de deturnare a fondurile publice nu va putea fi eradicată. Fără implicarea activă a cât mai multor cetățeni corecți, pe care îi așteptăm cu toată deschiderea să ni se alăture!”, spune Ion Chiricuță în descrierea sa, publicată pe pagina USR sector 2.

El a mai ieșit în evidență atunci când a cerut ca banii pentru reabilitări termice să se direcționeze către investiții în drone.

Deși veniturile lui Ion Chiricuta au fost modeste în ultimul deceniu (aproximativ 30.000 de lei pe an) el a făcut și plasamente. În 2009 avea un împrumut de 70.000 de lei acordat firmei Pixel Life. Practic, politicianul USR își dăduse salariul pe 2 ani către o firmă care nu era a lui. Compania aparținea unei anume Adriana Carmina Detzortzis, fostă Crișan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *