Berceanu Sector 6
USR

Octavian Alexandru Berceanu

Octavian Alexandru Berceanu este un politician care a intrat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul în Consiliul Local al Sectorului 6 în urma scrutinului din 2016. La intrarea în politică Octavian Alexandru Berceanu locuia de patru ani în București. Conform propriului profil pe Facebook a terminat Liceul Teoretic Ion Neculce din orașul Tg. Frumos, județul Iași a făcut facultatea la Brașov, la Universitatea Transilvania.
La momentul accederii în rândul aleșilor locali, Berceanu avea un teren agricol de aproape 4000 mp în comuna Joița din județul Giurgiu, datorii de aproape 24000 de euro și trăia din veniturile modeste de 10.716 lei de la Wing Computer Group și de 6000 de lei de la filiala românească a Green Peace (organizația ecologistă cunoscută la nivel internațional).
De altfel implicarea sa în mai multe proiecte de protecție a mediului l-a făcut remarcat și l-a propulsat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul. În afară de aceste „posesiuni”, Berceanu mai era asociat la Green Level SRL și la Institutul pentru Dezvoltare și Inovare IDEI, un ONG din București.
În trecut, Berceanu a lucrat pentru Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Imediat după a încercat să facă afaceri cu lemn. Cel care mai târziu avea să se arunce în apele agitate ale politicii românești fondase în 2004 compania Pro Garden care urma să se ocupe de silvicultură, exploatare forestieră și servicii anexe. Firma venea la doi ani după ce Berceanu fusese implicat și la SC Gardens Life Nova SRL în parteneria cu Cristian Aur.
În 2006, Berceanu era asociat la societatea comercială Zsoel Berus SRL din Brașov. Partenerii săi erau Butnaru Corneliu Zsolt din Sighetul Marmației și Elena Vera Butnaru din Brașov. Cei trei au cedat firma unui anume Gheorghe Sora din Tg. Mureș. Odată cu vânzarea este modificat și numele firmei.
În 2008 pusese bazele societății Ghecos Impex alături de Geani Gheorghe-Gheorghe din comuna Postârnacu, județul Dâmbovița. Firma avea sediul în comuna Periș din Ilfov și se ocupa cu intermedieri în comerțul cu material lemnos.
Nu știm exact dacă Berceanu a devenit activist de mediu înainte sau după ce a făcut parte din aceste firme implicate exact în exploatarea masei lemnoase.
Abia în 2017, politicianul își amintește de firma Ghecos Impex pe care o menționează în declarația de interese. În același an, el este validat ca și consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Related posts

Angelica Al Tawayah

Andreea Cristescu

Florin Luchian

George Dumitrescu

Alin Ionut Arsu

Mircea Azar

Oliver Paiusi

A.M. Ionescu

Galbenu Ana-Iulia

Andreea Cristescu

Adrian Nicolae Enache

Mircea Azar

Leave a Comment