Wring Roxana

Roxana Sanda Wring a fost unul dintre cei mai vocali membri ai Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Femeia a făcut primul pas în viața politică în anul 2016. Ea a candidat, din partea Uniunii Salvați România (USR), pentru funcția de primar al sectorului 3. Wring Roxana Sanda a ieșit pe locul al doilea, dar a reușit să ocupe un loc în CGMB.

În octombrie 2019, aceasta a demisionat din partid, la solicitarea liderului Dan Barna, după ce Colegiul CNSAS a decis că a colaborat cu Securitatea ca Poliție Politică. Astfel, femeia a pierdut și calitatea de consilier general al Capitalei.

Cine este Roxana Wring

Roxana Wring s-a născut în București. Ea a absolvit Facultatea de Limbi Germanice din cadrul Universității Bucureşti. În 1980, femeia a plecat în Anglia, unde și-a continuat studiile la Cass Business School, Londra (MBA în Afaceri Internaţionale) şi la London School of Economics (Masters of Science: Political Economy of Transition).

Femeia a început să se implice activ în problemele Bucureștiului în 2008. Avea deja o carieră de peste două decenii în afaceri internaționale în Spania, Anglia și America.  În 2009, ea a înfiinţat Asociația pentru Protecția și Documentarea Monumentelor și Patrimoniului din România (PRO.DO.MO).

Aceasta este căsătorită cu Michael Wring. Soțul său este un englez pe care l-a cunoscut în România, unde acesta muncea în anii `80.

Banii și bunurile familiei Wring

Cei doi soți au o avere impresionantă. Iar dacă în declarațiile de avere din anii anteriori familia Wring menționa nouă apartamente – unul în Marea Britanie și opt în București, potrivit celei mai recente declarații de avere, Michael și Roxana Wring dețin doar șase apartamente situate în București, achiziționate în perioada 1995-2008. Trei dintre acestea au suprafața de peste 110 mp.

Totodată, Roxana și Michael Wring au în conturile deschise la mai multe bănci aproximativ 10.700 de euro, 38.000 de lei și 600 de lire sterline. Femeia are, însă, și un credit în valoare de 150.000 de lei, contractat în anul 2006 și care este scadent în anul 2022.

În 2018, Roxana Wring a câștigat 10.000 de lei din indemnizația de consilier local la Primăria Municipiului București și 76.000 de lei din chiria obținută pe trei dintre cele șase apartamente. Pe de altă parte, Michael Wring a câștigat 720.000 de euro din funcția de conducere pe care o deține la Evonik Industries.

Roxana Sanda Wring este și președinte al Asociației PRO.DO.MO.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *