Administrația lui Emil Boc cheltuie 38 de milioane de lei pentru modernizarea și extinderea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.
Clujul cheltuie 38 de milioane de lei pentru un sistem de alarmare a populației. Practic, cele aproape 8 milioane de euro se duc pentru modernizarea și extinderea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației municipiului Cluj-Napoca.
Caietul de sarcini a ajuns doar la candidații selectați de către administrația Boc
Nu știm în ce constă acest sistem pentru că autoritățile au considerat că acesta este atât de important și complex încât caietul de sarcini a fost transmis numai și numai candidaților aleși „pe sprînceană”.
Ținând cont de faptul că pe piața din Romania există multe firme care pot livra sisteme de avertizare și alarmare, licitația restrânsă nu a fost chiar pentru toata lumea.
În fișa de date din prezentul contract atribuit a existat un subpunct -“Operatorii economici trebuie să fi îndeplinit contract/ contracte al căror obiect să fi fost furnizarea de produse similare şi care, individual/ cumulat în ultimii cinci ani să fi avut o valoare cel puţin egală cu 32.000.000 lei din cel mult 5 contracte.”
Condițiile impuse de administrația Boc trezește suspiciuni pentru că nu a permis participarea a mai multor firme, dând contractului de licitație un „aer de dedicație”.
Firmă de apartament abonată la banii primăriei din Cluj
Contractul a fost semnat în data de 5 aprilie 2023. Singurii participanți la licitația restrânsă a fost o asociere de firme formată din RDD Security Solutions, Mobilis SRL și Centrul Pentru Servicii De Radiocomunicații.
Compania care a câștigat contractul de 38 de milioane de lei a încheiat anul 2021 cu un rulaj total de 4 milioane de lei după ce în 2020 încasase numai 3,7 milioane de lei. Din 2013 și până în prezent, RDD Security Solutions a încasat 13,5 milioane de lei. Practic, în nouă ani de existență, firma a rulat abia o treime din valoarea totală a contractului de la Cluj.
O parte din acești bani provin tot de la stat. Compania are 51 de contracte atribuite fără licitație din 2018 și până în prezent. Contractul de la Cluj este prima procedură simplificată pe care RDD Securitu Solutions o câștigă. În ultimii cinci ani firma a mai participat la șapte proceduri simplificate și nu a câștigat niciuna.
Firma a fost deținută de Nicoleta Mădălina Răduț până înainte de semnarea contractului. În octombrie 2022 ea a cesionat părțile sociale către Gheorghiță Daniel Răduț.
Firma care se pregătește să ia 32 de milioane de lei are sediul într-un apartament din Sectorul 4 al Bucureștiului. În mod normal ea nu ar fi putut să participe la licitație deoarece nu avea o medie a cifrei de afaceri care să îi permită. Totodată, micuța firmă de apartament nu era abilitată să participe și deoarece nu ar fi putut să indice contracte cu o valoare egală cu cea a achiziției în ultimii trei ani.
Firma RDD Security Solutions a reușit să strângă peste 44 de licitații cu încredințare directă de la autoritătile publice. R.A. ROMATSA, Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj-Napoca, Primaria Municipiul Cluj-Napoca sunt printre cei mai fideli clienți ai companiei.
Asocierea de firme câștigătoare în strânse relații cu SRI
Mobilis SRL a fost condusă de Eusebiu Vreme. Acesta este fost investitor la clubul de fotbal Politehnica Iasi. Compania este considerată a fi o societate din sfera de influență a Serviciului Român de Informații.
Mobilis SRL este furnizorul cu peste 70 de comenzi livrate unităților militare, Ministerului Apărării Naționale, și Consiliului Superior al Magistraturii.
Eusebiu Vreme a fost ofițer al UM 02204 Iași și membru în Consiliul de Administrație al Mobilis SRL. În plus, soția acestuia, Daniela Vreme a fost angajată pe un post de auditor la Primăria Iași, condusă de Mihai Chirica.
După ieșirea lui Eusebiu Vreme din conducerea Mobilis SRL societatea a rămas pe mâna lui Vasilică Lungu și Constantin Chirilă.
Cu un număr de 13 angajați, firma are un profit net în 2021 de peste 7.9 milioane de lei.
Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații este distribuitorul autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola.
Firma le aparține oamenilor de afaceri Călin Stefan Cătălin Radu (80% din acțiuni), Sergiu Anton (10% din acțiuni), Butan Vasile (4%), Militaru Laurențiu Gabriel (3%) și Necula Doru Vlad (3%).
Sergiu Anton a condus o structură de comunicații și tehnologia informației din cadrul SRI. În anul 2007 a fost avansat de președintele Băsescu în gradul de general de brigadă cu o stea. Acesta a mai făcut parte și din alte societăți care încheie contracte cu instituțiile subordonate MAPN.
Cifra netă de afaceri a firmei după ultima declarație de la Ministerul Finanțelor se ridică la peste 61 de milioane de lei.
Leave a comment