Nelu Tătaru despre tensiunile din coaliție și „cuțitele ascuțite”: "Fiecare partid își cere drepturile după rezultatele obținute"
Nelu Tătaru despre tensiunile din coaliție și „cuțitele ascuțite”: "Fiecare partid își cere drepturile după rezultatele obținute"

Deputatul PNL Nelu Tătaru a comentat blocajul din coaliția de guvernare privind data organizării alegerilor prezidențiale. Acesta a explicat că fiecare partid membru al coaliției își face propriile calcule în urma rezultatelor obținute la alegerile locale și parlamentare.

Sunt discuții cred că și la noi, și la PSD. Noi am văzut că în această campanie electorală, cel puțin pentru locale, mergând separat nu s-a văzut nicio alianță, nicio înțelegere, nicio coaliție”, a precizat Tătaru miercuri, într-o emisiune B1TV.

Acesta a subliniat atmosfera tensionată din campania pentru locale: „Cred că niște cuțite au fost chiar mai ascuțite decât în cazul altor campanii locale.”

Nelu Tătaru consideră20 că fiecare partid mizează pe o strategie electorală proprie pentru a obține rezultate cât mai bune la viitoarele alegeri parlamentare: „Cred că după rezultatele obținute fiecare partid își cere drepturile în acest moment și cred că fiecare partid își vede o strategie în eventualele reușite în alegerile parlamentare.”

Întrebat despre amenințările privind ieșirea de la guvernare, deputatul liberal a răspuns: „Nu știu dacă amenințările astea vor duce undeva.”

El a atras însă atenția asupra necesității adoptării unor măsuri economice de dreapta în programul de guvernare: „Din punctul meu de vedere acest program de guvernare trebuia să cuprindă și niște măsuri de dreapta, dacă mă întrebați. Se anunță un grad de îndatorare de 51%. Toate legile spun că la un grad de îndatorare de peste 50% se îngheață salariile. Ce facem în acest moment?”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *