România își concentrează eforturile pentru a obține un portofoliu de comisar european cu competențe în sfera economică, conform declarațiilor recente ale europarlamentarului Victor Negrescu.Negrescu a oferit detalii despre direcția negocierilor și potențialii candidați pentru această poziție importantă.

Negocierile se poartă în jurul aspectelor economice,” a afirmat Negrescu, subliniind că această orientare este în concordanță cu aspirațiile cetățenilor români. „Cred că românii și conform sondajelor de opinie își doresc ca Europa să îi ajute să trăiască mai bine și atunci vorbim de Economie și atunci în jurul acestui domeniu negociem cu președinta Comisiei Europene,” a explicat europarlamentarul, potrivit B1TV.

Referitor la calendarul negocierilor, Negrescu a estimat„în săptămânile care urmează să avem o viziune mai clară și ulterior după ce avem domeniul probabil că se va discuta și despre persoana desemnată.”

În ceea ce privește potențialii candidați pentru poziția de comisar european, Negrescu a menționat numele lui Mihai Tudose, descriindu-l ca fiind „un coleg bine pregătit” și „o variantă” pentru această funcție. Cu toate acestea, europarlamentarul a precizat că „în prezent eu nu am asistat la discuții despre persoane, am asistat la discuții despre domenii.”

Negrescu și-a exprimat opinia personală favorabilă față de candidatura lui Tudose, afirmând că „Mihai Tudose este un candidat foarte bun”, evidențiind experiența acestuia ca fost prim-ministru al României.

Aceste negocieri și discuții vin în contextul formării noii Comisii Europene, un proces crucial pentru definirea direcției politicilor europene în următorii ani. Obținerea unui portofoliu economic ar putea oferi României o voce mai puternică în deciziile economice la nivel european și ar putea contribui la promovarea intereselor țării în cadrul Uniunii Europene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *