Un aliat miliardar al președintelui rus Vladimir Putin a suferit o lovitură financiară serioasă în urma sancțiunilor impuse de Marea Britanie. Petr Aven, un magnat legat strâns de Kremlin, a pierdut peste 750.000 de lire sterline tocmai în urma unei investigații privind eludarea sancțiunilor.

Agenția Națională a Criminalității (NCA) din Marea Britanie a anunțat că fondurile, care fuseseră înghețate inițial în 2022, vor fi confiscate. Potrivit NCA, „încercările de a muta fonduri și de a le folosi în beneficiul miliardarului rus au încălcat legea sancțiunilor”, transmite B1TV.

Banii au ajuns în Marea Britanie în martie 2022, ca parte a unui transfer mai mare de 3,7 milioane de lire sterline dintr-un fond al lui Aven din Austria. Acest transfer a fost inițiat cu puțin timp înainte ca Aven să fie plasat sub sancțiunile UE și cu două săptămâni înainte de impunerea restricțiilor similare de către guvernul britanic.

Un purtător de cuvânt al NCA a subliniat importanța acestei acțiuni: „Confiscarea demonstrează angajamentul NCA de a aplica regimul de sancțiuni al Regatului Unit și de a recupera banii deținuți ilegal în beneficiul bugetului public”.

Un purtător de cuvânt al NCA a spus că confiscarea „demonstrează angajamentul NCA de a aplica regimul de sancțiuni al Regatului Unit și de a recupera banii deținuți ilegal în beneficiul bugetului public”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *