Florin Barbu se laudă cu Programul Usturoiul. Suma care intră pe cardurile producătorilor
Florin Barbu se laudă cu Programul Usturoiul. Suma care intră pe cardurile producătorilor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține producătorii locali de usturoi. Peste 2.700 de fermieri români sunt acum implicați în producția de usturoi local, beneficiind de sprijinul financiar oferit prin Programul Usturoiul.

„În pieţele găsim tot mai mult usturoi românesc pentru că numărul celor înscrişi în Programul Usturoiul a ajuns la 2702,” a declarat ministrul Barbu.

Fermierii înscriși în program vor primi în curând prima tranșă de sprijin financiar. „Toţi cei înscrişi în acest program vor primi în conturi în zilele următoare, prima tranşă de 1500 euro,” a precizat ministrul. Această sumă face parte dintr-un pachet financiar mai amplu, ministerul virând în total 40 de milioane de lei către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor, transmite PsNews.

Programul nu se oprește aici. Barbu a anunțat că o a doua tranșă, tot de 1500 de euro, va fi distribuită în luna septembrie. Această abordare în două etape oferă fermierilor un sprijin continuu pe parcursul sezonului de producție.

Cele mai multe înscrieri în programul pentru usturoi s-au înregistrat în județele Olt, Buzău, Timiș și Teleorman, indicând zonele cu tradiție în cultivarea usturoiului.

Ministrul a subliniat importanța acestui program în contextul mai larg al susținerii producției locale: „Vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăţi acest program, care aduce pe mesele românilor usturoiul românesc şi care alături de alte măsuri, susţine producţia românească. Aşa putem cumpăra româneşte.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *