Serviciul rus de informații externe (SVR) a declarat că decizia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a aproba o incursiune în regiunea Kursk a fost un „pas nebunesc”, care ar putea duce la o escaladare a conflictului.

Potrivit SVR, sursele din SUA ale rușilor sunt tot mai frustrate de liderul Ucrainei și Washingtonul ar căuta un „înlocuitor” pentru Zelenski, în contextul în care acesta face „pași nebunești care amenință să escaladeze mult dincolo de Ucraina”.

Zelenski a recunoscut atacul asupra regiunii Kursk, afirmând că „Ucraina dovedește că poate cu adevărat să restabilească justiția și să asigure presiunea necesară asupra agresorului”. În replică, Rusia a instituit măsuri „antitero” în regiunile Kursk, Bryansk și Belgorod, promițând un „răspuns dur”, transmite B1TV.

SVR susține că, în urma eșecurilor militare ale Ucrainei, oficialii occidentali discută tot mai mult despre necesitatea de a-l înlocui pe Zelenski. De asemenea, se menționează că Washingtonul ar putea lua în considerare mai mulți candidați pentru a-l succeda pe Zelenski, inclusiv pe Valery Zaluzhny, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, și pe Vitali Klitschko, primarul Kievului.

În ciuda acestor afirmații, administrația Biden a susținut constant că nu există semnale care să sugereze că Statele Unite caută să-l înlăture pe Zelenski de la putere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *