Ciucă nu vrea să scoată liberalii de la putere: „PNL nu va dezerta de la guvernare”
Ciucă nu vrea să scoată liberalii de la putere: „PNL nu va dezerta de la guvernare”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, e pe o poziție fermă privind continuarea participării PNL la guvernare, în ciuda tensiunilor recente cu partenerii de coaliție de la PSD.

Ciucă a declarat categoric: „Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare.” Cu toate acestea, el a lansat o provocare indirectă PSD-ului, sugerând că dacă există nemulțumiri față de miniștrii liberali, social-democrații ar trebui să-și asume responsabilitatea de a scoate PNL de la guvernare, transmite B1TV.

„Dacă nu le mai convine PNL la guvernare să își asume bărbătește, să ne spună și știm ce avem de făcut,” a afirmat Ciucă, adăugând că în caz contrar, PSD ar trebui „să păstreze linia de decență, de onestitate, tot ce înseamnă un partener în interiorul coaliției.”

Liderul PNL a criticat dur retorica adoptată de PSD la recentul lor congres, caracterizând-o drept un atac nejustificat la adresa partenerului de coaliție: “Toată această retorică a început sâmbăta trecută când ne așteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Din păcate, am putut să vedem că tema centrală a congresului a fost legată de cum să își atace partenerul de coaliție. Din punctul meu de vedere ar fi foarte simplu să intrăm într-o spirală a acestor replici care nu ajută pe nimeni.

Oamenii care au așteptări de la noi nu mai știu ce să înțeleagă. Le vorbim despre situația foarte complicată cu război la graniță, cu probleme de natură economică, și la un moment dat trecem totul în derizoriu prin anumite jigniri, prin a adresa o serie întreagă de cuvinte nepotrivite. Nu asta așteaptă românii de la noi. Și nu am început noi. Nu a fost Congresul PNL” a mai spus Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *