Premierul Marcel Ciolacu nu a fost pe placul cuplurilor de același sex când a venit vorba despre recunoașterea lor legală în România. Afirmațiile au venit în contextul unei decizii CEDO care obligă statul român să adopte o legislație pentru recunoașterea acestor cupluri.

Într-un interviu acordat HotNews, Ciolacu a fost confruntat cu întrebarea unei cititoare stabilite în străinătate din cauza lipsei recunoașterii legale a relației sale cu o parteneră de același sex– după cum ea spunea. Răspunsul premierului a fost ambiguu, transmite B1TV:

Eu am prieteni care au fost la mine în casă cu partenerul de același sex. Nu am nicio problemă. Singura mea problemă a fost că nu mă judeci pe mine. Da, eu cred în familia tradițională. Așa sunt eu”, a afirmat Ciolacu.

Când a fost întrebat despre necesitatea protecției legislative pentru cuplurile de același sex, premierul a respins ideea, sugerând că aceasta ar putea conduce la o discriminare pozitivă: „De ce? Eu am o protecție suplimentară față de dânșii? Suntem egali. Să nu intrăm în discriminare pozitivă. Repet, nu am o problemă. Eu nu te judec, tu nu mă judeci. Tu ești musulman, eu sunt ortodox. Eu nu am judecat. Eu văd că cultele în România… Nu am văzut undeva, toată lumea ne dă drept exemplu. Văd că minoritățile sunt reprezentate, toate, în Parlamentul românesc. Deci suntem cel mai tolerant… De ce să fie această temă falsă? Eu mă iau după un tâmpit care iese la televizor și spune el ce îi trece prin cap? Eu merg pe stradă, ca și dumneavoastră”.

Ciolacu a minimalizat problemele cu care se confruntă cuplurile de același sex, precum imposibilitatea de a-și vizita partenerii în spital, sugerând că acestea sunt cazuri izolate: „Cine nu primește? Cine nu acceptă așa ceva? Ce medic? Noi vorbim de medici. Sunt obtuzi să oprească acest lucru? Să judece acest lucru? Haideți să lăsăm societatea să meargă singură înainte”.

Aceste declarații vin într-un moment în care România se confruntă cu presiuni internaționale pentru a-și alinia legislația la standardele europene privind drepturile cuplurilor de același sex.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *