Conform celui mai recent Barometru al vizibilității miniștrilor, ierarhia membrilor Guvernului în presa scrisă și online pentru luna august 2023 a suferit modificări semnificative.

Premierul Marcel Ciolacu își menține detașat prima poziție, cu 30.817 mențiuni. Vizibilitatea sa a fost amplificată de diverse declarații și controverse, inclusiv „schimburi de replici și ironii cu partenerii de guvernare” și comentarii legate de scandalul de la Spitalul „Sf. Pantelimon” se arată în cercetarea realizată de News.ro și Agenția de monitorizare Klarmedia, transmite PsNews.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a urcat spectaculos de pe locul 8 în iulie pe locul 2 în august, în principal datorită implicării sale în gestionarea crizei de la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

O altă ascensiune notabilă este cea a ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, care a ajuns pe locul 3 de pe poziția 9, în contextul dezbaterilor intense privind recalcularea pensiilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a coborât de pe locul 2 pe 4, în timp ce Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a urcat pe locul 5, de pe 7, datorită declarațiilor sale despre performanța ANAF și alte inițiative fiscale.

Un aspect sensibil relevat de barometru este că „numărul miniștrilor care au sub 1000 de apariții în presa scrisă și online ajunge din nou la nouă în august, după ce în iulie scăzuse la cinci”.

Lista este deschisă de ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea, ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne Cătălin Predoiu (locul 5 în iulie), ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu şi viceprim-ministrul Marian Neacşu, care revine pe ultimul loc în top, după ce în iulie s-a aflat în grupul miniştrilor care aveau între 1.000 şi 1.500 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *