Fostul judecător CCR despre a doua eliminare a Dianei Șoșoacă de la alegerile prezidențiale: „BEC nu mai putea să treacă peste decizia Curții”
Fostul judecător CCR despre a doua eliminare a Dianei Șoșoacă de la alegerile prezidențiale: „BEC nu mai putea să treacă peste decizia Curții”

Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a explicat de ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins a doua candidatură a Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale, la doar o zi după ce CCR i-a invalidat candidatura inițială. Potrivit lui Zegrean, BEC nu avea altă opțiune decât să respecte decizia Curții Constituționale.

Augustin Zegrean a explicat într-o emsiune TV, duminică seară că, deși decizia CCR nu fusese încă publicată în Monitorul Oficial și, prin urmare, nu intrase oficial în vigoare, BEC nu putea ignora hotărârea Curții. „BEC nu mai putea să treacă peste decizia Curții, deși nu este publicată în Monitorul Oficial, nu este intrată în vigoare. Dar dacă mâine ar fi publicat-o, tot acolo ajungeam. Cred că BEC nu mai avea soluție astăzi”, a afirmat fostul judecător, conform PsNews.

Diana Șoșoacă și-a depus sâmbătă noaptea, la ora 23:50, cu doar zece minute înainte de termenul limită, un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, după ce CCR îi invalidase prima încercare.

Deși Curtea Constituțională nu a oferit încă o explicație oficială pentru această decizie, Zegrean a menționat că va fi dificil pentru CCR să motiveze hotărârea, având la dispoziție „puține texte constituționale” pe care să se bazeze.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *