Arhiepiscopul Tomisului şochează din nou prin declaraţiile sale controversate. De această dată, ÎPS Teodosie le-a recomandat oamenilor să ţină post chiar dacă medicul le recomandă să mănânce mai consistent. Argumentul dat de Teodosie este acela că medicul nu are pregătire duhovnicească.

Arhiepiscopul Tomisului, invitat joi într-o emisiune la Radio Dobrogea, a fost întrebat dacă o persoană cu afecțiuni neurologice, căreia medicul i-a recomandat să nu țină post, poate solicita dezlegare de la preot pentru zilele de post.

ÎPS Teodosie i-a răspuns că, în privința „chestiunilor sufletului”, medicii nu au pregătire duhovnicească, adăugând că mâncarea de dulce „are toxine și vă face mai rău.”

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, a spus ÎPS Teodosie.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *