Deputatul PNL Alexandru Muraru a lansat acuzații grave la adresa PSD, susținând că partidul ar fi inițiat o strategie pentru a sprijini candidatul AUR, George Simion, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Potrivit lui Muraru, această tactică ar presupune mutarea a 10-20 de voturi pe secție de votare pentru Simion, cu scopul de a-l duce în turul doi alături de candidatul PSD, Marcel Ciolacu, transmite B1TV.

Există informații credibile că PSD va sprijini voturi pentru Simion la alegerile prezidențiale din acest an, repetând scenariul din 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Ion Iliescu”, a scris Muraru pe Facebook. El a menționat că, în cazul unui astfel de scenariu, PSD ar putea obține 380.000 de voturi suplimentare prin această tactică, având în vedere cele aproape 19.000 de secții de votare din țară.

Muraru subliniază că această manevră ar asigura victoria lui Ciolacu doar în cazul unei confruntări cu George Simion în turul doi, toate sondajele indicând acest lucru. Deputatul a adăugat că Victor Ponta joacă un rol esențial în această strategie, fiind un canal de comunicare între PSD și AUR.

Muraru a adus și exemple din alegerile trecute, acuzând un „blat” între PSD și UDMR la alegerile locale, unde UDMR ar fi obținut voturi disproporționate în raport cu numărul real de etnici maghiari din județe precum Iași și Vaslui.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *