Sorin Ioan Ceacâr este, din 2016, consilier local la Primăria Sectorului 4. De profesie inginer electronist, Ioan Sorin Ceacâr a intrat în politică în urmă cu trei ani. El a candidat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul (USB). În prezent, Sorin Ceacâr este membru al comisiei nr. 1 pentru activităţi economico – financiare, buget şi finanţe.
Potrivit declarației de avere, Ceacâr Sorin nu deține case sau terenuri, singurul bun pe care îl are fiind un autoturism marca Ford fabricat în anul 2004.
Sorin Ceacâr a intrat pe listele de candidați USB (USR) fără venit sau loc de muncă. În 2016 el nu a declarat nicio sursă de bani. Sorin Ioan Ceacâr face parte din politicienii la care te întrebi din ce trăiesc. El declara în 2017 numai venitul de la CL Sector 4. Acest venit este de 11405 lei pe an. Practic politicianul USR ne spune că supraviețuise cu 950 lei în fiecare lună.
În 2018 Ioan Ceacâr spune că a luat o indemnizație mai mare de consilier local – 54000 lei (aproximativ 1000 euro/lună). Tot atunci el a mai luat 7500 lei de la firma Pgrup (numele ar putea să fie altul, dar declarație de avere este scrisă ilizibil).
Politica pare să-i priască politicianului. În 2019 el a început să încaseze și mai mulți bani de la Consiliul Local al Sectorului 4. Ceacar a luat 72000 de lei drept indemnizație. El s-a angajat și ca revizor tehnic la firma Capad SRL (din nou denumirea poate să fie alta din cauza ortografiei deficitare). De acolo a încasat 50000 lei.
Din imagine se poate vedea diferența de ortografie la declararea firmelor și la cea a indemnizației de consilier.
Controversele lui Ioan Sorin Ceacâr
În scurta sa carieră politică, Ioan Sorin Ceacâr s-a făcut remarcat de cel puțin două ori, la capitolul „așa nu”.
Astfel, în septembrie 2016, după o tâlhărie în RATB, Sorin Ceacâr declara că ar trebui ca oamenii care nu își permit să cumpere bilet să circule doar cu niște autobuze speciale, pentru săraci. „Problema mijloacelor de transport în comun în București se poate face într-un singur fel, pentru a fi benefică bucureștenilor și persoanelor aflate în tranzit în Capitală: prin transferarea a 40% dintre mijloacele de transport deja existente, pe fiecare linie supraterană, în zona de gratuitate, și păstrarea celorlalte cu plată”, declara, în 2016, Ioan Sorin Ceacâr.
A doua referire la Ceacâr Sorin a apărut în mai 2017 vine de la vicepreședintele organizației USR București. Dumitru Dobrev a demisionat, acuzând conducerea partidului că are un blat cu PSD și ALDE. Menționa Consiliile Locale se la Sectorul 1 și Sectorul 4.
„Am decis aseară să-mi dau demisia din USR ca o formă de protest față de modul cum s-a votat în Biroul Național în două dosare disciplinare: Sorin Ioan Ceacâr și Antonio Andrușceac. Azi am trimis demisia mea Biroului Național. Înțeleg că minciuna (inclusiv în declarația de interese), calomnia, insulta și amenințările, votul pro PSD-ALDE în CL4 nu sunt fapte suficient de grave pentru BN, iar mărturiile colegilor de la Sectoarele 1 și 4 nu sunt de ajuns”, a scris Dobrev în mesajul prin care își anunța demisia.