Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea să genereze un val mare de îmbolnăviri cu coronavirus dar medicii infecționiști cred că acea curbă a infectărilor se va menține într-un ritm suportabil de sistemul nostru sanitar. Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, speră ca în următoarrele săptămâni să nu existe o creștere explozivă a cazurilor de infectare cu COVID-19.
În ultimele zile s-au format aglomerații de oameni în piețele din București și magazine, în contextul sărbătorilor de Paște și de Florii.
Aglomerația dintre Florii și Paște ar trebuie să-și păstreze proprțiile în toată țara pentru a completa acest tablou sumbru. „Pentru a avea o prognoză corectă, așa cum ne așteptăm în ultimele săptămâni, să avem un vârf după Paște, și el să fie într-o limită rezonabilă, ar trebui să nu fie un derapaj mare în această perioadă”, a spus Adrian Marinescu.
Acesta a adăugat că, pentru a nu avea o creștere mare intracomunitară, înseamnă că nu ar trebui să se producă, la nivelul populației sau la nivel de masă, o schimbare, arată publicația Știri pe Surse.
Însă, înghesuiala de Florii în piețe sau în supermarketuri- cel puțin așa ar vrea să creadă medicul infecționist – „nu reprezintă o regulă pentru că ar fi un lucru rău care ne-ar putea face să ajungem la un efect negative, ori nu-și dorește nimeni să fie o perioadă mai lungă, cu mai multe îmbolnăviri”.