Distanțarea socială trebuie menținută. ”Mai avem un pic până trecem hopul” spune Raed Arafat
Distanțarea socială trebuie menținută. ”Mai avem un pic până trecem hopul” spune Raed Arafat

Distanțarea socială mai trebuie menținută o perioadă pentru a opri răspândirea coronavirusului și ”mai avem un pic până trecem hopul” a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El a anunțat că se va face o evaluarea a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate puţin.

„Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu acelaşi număr de cazuri ca al Spaniei şi vedeţi că România a evoluat mai bine, dar am luat nişte măsuri mai rapide de distanţare socială. E normal că sunt neplăcute şi nu rămân fără impact. (…) Mai avem un pic până trecem hopul şi sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă. Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate şi să trecem prin perioada Paştelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcţie de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesită câteva zile după perioada Paştelui să vedem dacă este vreun impact – şi dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranţă vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Raed Arafat, potrivit PsNews.

Raed Arafa ar vrea ca restricţiile să fie îndepărtate cât mai curând, a mai spus el. Distanțarea socială, însă va fi menținută într-o oarecare proporție, cel puțin la categoriile de risc.

„Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu ştim dacă într-adevăr am atins vârful şi începem să scădem”, a mai spus Arafat.

Însă, chiar și într-o comparație cu țările din jur, Arafat consideră că prea mulți români au murit de COVID-19.

„Decesele sunt multe, au depăşit 300, dar comparativ cu alte ţări numărul este încă mic şi sper să-l păstrăm aşa. Depinde de cum vorm acţiona şi cum ne vom comporta în următoarea perioadă” a declarat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *