Oana Bogdan vorbește despre cum a crescut prețul apartamentelor în Belgia. Fosta membră PLUS, stabilită în Belgia le povestește internauților despre prețurile la apartamente și la case.

„Se miră belgienii că a crescut mult prețul apartamentelor*, mai mult ca cel al caselor, în pofida covidului. În Belgia, „a sta la casă” e norma. Ăștia ca mine, de „stau la apartament”, sunt de neînțeles. Ce tot uită belgienii este că multe dintre apartamente nu sunt cumpărate de oameni care urmează să locuiască în ele, ci care investesc pentru când vor fi „la pensie” și vor primi celebra pensie belgiană mică. Lor li se adaugă fondurile de investiții din toată lumea, care sunt una dintre cauzele crizei mondiale a locuințelor. Adică locuințele nu mai sunt construite ca să ofere un acoperiș oamenilor, ci ca să aducă bani. Or asta e greșit. În Amsterdam, de exemplu, se vor lua măsuri în privința asta folosind modelul economic „colac”, despre care am mai scris.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cum diferă prețul apartamentelor față de aceeași perioadă a anului trecut. „Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul unui apartament mediu a crescut cu: 6,0%, până la o medie de 268.923 euro, în Bruxelles; 5,8%, până la o medie de 245.851 euro, în Flandra; 6,2%, până la o medie de 188.840 euro, în Valonia. Prețul mediu pe metru pătrat al unui apartament în centrul Bruxellesului este 3.353 euro, iar în afara centrului 2.665 euro.”, explică Oana Bogdan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *