Judecătorul lui Adrian Mititelu, Andrei Cosmin Mitrache, acuzații de corupție
Judecătorul lui Adrian Mititelu, Andrei Cosmin Mitrache, acuzații de corupție

Judecătorul lui Adrian Mititelu, Andrei Cosmin Mitrache, este departe de orice suspiciuni de imparțialitate, atât timp cât fratele său a fost condamnat pentru corupție într-un dosar în care a luat 9.000 de euro tocmai pentru „cumpărarea” unei sentințe.

Fratele judecătorului Andrei Cosmin Mitrache, de la Curtea de Apel Craiova, avocatul Ion Bogdan Mitrache, a fost condamnat de Înalta Curte la 2 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de influență. Condamnarea a rămas definitivă, după ce inițial a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, relatează publicația Jurnal de Craiova.

Avocatul fost prins în flagrant când primea 9.000 euro, potrivit procurorilor DNA: „I-a pretins unui denunțător 20.000 euro, susținând că va interveni prin intermediul fratelui său la judecătorii din CA Craiova.”

După semnarea acordului de recunoaștere a vinovăției, avocatul Mitrache, fratele judecătorului Andrei Cosmin Mitrache de la Secția penală a Curții de Apel Craiova, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru trafic de influență.

Avocatul Ion Bogdan Mitrache
Avocatul Ion Bogdan Mitrache

Condamnarea a rămas definitivă prin decizia Curții de Casație, care a respins, pe 17 septembrie 2015, recursul avocatului Ion Bogdan Mitrache împotriva sentinței anterioare, a Curții de Apel Pitești.

În primă instanță, avocatul fusese condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, sentință rămasă definitivă.

Judecătorul lui Adrian Mititelu. În afară de problemele etice și penale din familia magistratului care l-a trimis la închisoare pe Mititelu, și al doilea magistrat din complet a luat o decizie controversată: judecătoarea Ciurezu Mirela a depus cererea de pensionare cu o zi înainte sa dea sentința.

Adrian Mititelu: fac pușcărie nevinovat

Adrian Mititelu a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare, în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat” a spus Adrian Mititelu, la Digi Sport.

Recent, Adrian Mititelu a formulat acuze grave la adresa altui magistrat, judecătorul Marian Budă – implicat direct în procesul privind palmaresul Universității de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit lui Mititelu, care a prezentat dovezile sale în emisiunea GSP Live, judecătorul Marian Budă ar fi fost corupt chiar de adversarul său, Mihai Rotaru, finanțatorul clubului care a preluat marca Universitatea Craiova.

“L-am recuzat la început, simțind că are legătură cu Rotaru. Îl bănuiam, îi știam CV-ul pentru că e de aici, din Craiova. Știam că e prieten cu George Ilinca, fostul finanțator al Craiovei care acum este unul dintre apropiații lui Rotaru, dar nu aveam dovezi clare. După aia am aflat că relațiile sunt directe. De trei săptămâni, zi și noapte, asta fac: carte funciară, investigații, informații, 10 oameni am lucrat și i-am descoperit acum 4 zile.

Am depus la Secția Specială toate aceste dovezi. Acte. Declarații, martori. Era vizitat la firmă la el, se întâlneau la restaurante, au relații de afaceri împreună. Este de notorietate în comuna Leu, Dolj, legătura dintre Rotaru și Marian Budă. E adevărat că o firmă a lui Rotaru are sediul în casa părintească a lui Budă, dar asta e cea mai simplă dovadă” a declarat Mititelu la GSP Live.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *