Un bărbat din Galați cu COVID și-a făcut singur ancheta epidemiologică
Un bărbat din Galați cu COVID și-a făcut singur ancheta epidemiologică

Un bărbat din Galați infectat cu COVID și-a făcut singur ancheta epidemiologică, s-a tratat acasă de COVID și după ce s-a însănătoșit a comunicat rezultatele la DSP. Gălățeanul s-a descurcat singur după ce a văzut că insistențele sale la responsabilii cu sănătatea publică nu au avut niciun rezultat.

Bărbatul a povestit pe Facebook că a încercat să respecte procedura stabilită de autorități în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus. A anunţat autorităţile că este confirmat pozitiv pentru Covid-19 şi s-a autoizolat pentru 14 zile. După mai multe încercări nereușite de a contacta Direcția de Sănătate Publică Galați, un operator i-a răspuns și l-a informat că va fi sunat pentru realizarea anchetei epidemiologice.

Astfel că, în timpul celor 14 zile de izolare la domiciliu, pentru că nu a fost sunat de către cei de la DSP, bărbatul a decis să-și facă propria anchetă epidemiologică pentru a-i informa pe cei cu care a intrat în contact că s-a infectat, relatează B1TV.

Gălăţeanul a făcut public dialogul avut cu DSP Galaţi, care l-a contactat….abia după ce el a ieşit din izolare:

„În sfârșit, după ce trece perioada de autoizolare, sună și cei de la DSP:

-Bună ziua! De la DSP sunt.

– Bună ziua! Ce mai doriți acum, că oricum a trecut atâta timp, puteți să mă treceți la vindecați.

– De fapt am sunat pentru ancheta epidemiologică.

– Mulțumesc, mi-am făcut-o singur.

– Cum așa?

– Uite așa, că pe baza voastră…

– Puteți să detaliați?

– Desigur. Când am aflat că sunt pozitiv, am făcut o poză după rezultat și am trimis-o imediat celor cu care am intrat în contact.

Le-am recomandat să aibă grijă pentru că așa cum am luat eu virusul, de nu știu unde, deși m-am protejat, tot așa e posibil să îl fi luat și ei.

Le-am recomandat să meargă să solicite testarea sau să și-o facă, dacă au bani, dacă nu să stea acasă să nu infecteze pe alții”, a transmis gălăţeanul care și-a făcut singur ancheta epidemiologică pe contul său de Facebook.

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul național al României, începând de sâmbătă, 14 noiembrie. În ședința de Guvern de joi, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că Hotărârea CNSU nr. 54 nu cuprinde restricții suplimentare față de cele aflate deja în vigoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *